Ειδήσεις

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καταδικάζει την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών, με αποτέλεσμα την Τρίτη 7 Δεκέμβρη να έχουμε ένα ακόμη αγροτοδικείο.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες αγωνίζονται για να δουλεύουν στα χωράφια τους ώστε να μείνουν στον τόπο τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Αυτή τη στάση μαχητικότητας προσπαθούν να σπάσουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, γιατί υπηρετούν πιστά την πολιτική της Ε.Ε. και των μεγαλοεπιχειρηματιών σε κάθε κλάδο και τομέα της οικονομίας, η οποία πλήττει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και της υπαίθρου, ξεκληρίζει τους αγρότες, φτωχαίνει τους εργαζόμενους και καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους.

Κατά τον ίδιο τρόπο  όλες οι κυβερνήσεις έστησαν και στήνουν το νομικό οπλοστάσιο για να εμποδίσουν και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες του λαού. Η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας από τους εργαζόμενους και η τωρινή τα επέκτεινε με το νόμο Χατζηδάκη. Ο νόμος για τον περιορισμό και ουσιαστικά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, στοχεύει στον περιορισμό των λαϊκών διεκδικήσεων και στη φίμωση όποιου διεκδικεί.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη. Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

Δηλώνουμε έμπρακτα πως οι αγώνες των εργαζομένων δε θα μπουν στο γύψο.

Δε κάνουμε πίσω από τον αγώνα για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Είμαστε μαζί με τους αγρότες, γιατί ο αγώνας που δίνουν είναι δίκαιος, είναι αγώνας για να μείνουν στον τόπο τους!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΕΟΑΣΚ, την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου,  στις 9πμ, έξω από τα δικαστήρια της Καρδίτσας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Παράταση στην κατάθεση φακέλων του προγράμματος εξοικονόμησης ύδατος