Ειδήσεις

Οι αγρότες της Καρδίτσας δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα


Με τα τρακτέρ τους θα βρεθούν στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τα ξημερώματα θα ξεκινήσει η κάθοδος στην Αθήνα. Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία, που θα διευκολύνουν την συμμετοχή των αγροτών στην συγκέντρωση που έχει οριστεί στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης.

Τρακτέρ θα ξεκινήσουν από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, από την Αμφίκλεια και την Αταλάντη Φθιώτιδας, καθώς και από την Βοιωτία τα οποία θα κατευθυνθούν οργανωμένα μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Την συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έχουν ήδη ανακοινώσει και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Οι βασικοί άξονες των αιτημάτων των αγροτών είναι οι εξής:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Προηγούμενο άρθρο Πράσινο φως για τη Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Προτάσεις ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας για τη νομοθεσίας περί ετοιμόρροπων κτιρίων