Ειδήσεις

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τίμησαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, Σεραφείμ Τίκα και τον Νικόλαο Πλαστήρα


Με τη δέουσα επισημότητα και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της χώρας, ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τίμησε την περασμένη Κυριακή,11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα τη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Κυρού Σεραφείμ Τίκα και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα, στους τάφους τους στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και το πλήθος των Καρδιτσιωτών, που προσήλθαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πρωτεύουσα, καλωσόρισε εκ μέρους του διοργανωτή Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Κων/νος Κουσαής, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο για την ξεχωριστή τιμήπου έκανε με την παρουσία του στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους επιφανείς συμπατριώτες μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία θεσμοθέτησης της ετήσιας τιμητικής εκδήλωσης όλα αυτά τα χρόνια από τον κεντρικό φορέα των Καρδιτσιωτών για τους δύο σπουδαίους αυτούς Καρδιτσιώτες Άνδρες, που σφράγισαν με την παρουσία τους τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία, καταλαμβάνοντας επάξια τα ανώτατα αξιώματα της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας μας.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο Β’, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος, καθώς τον συνέδεαν ισχυρότατοι δεσμοί με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, αφού είχε διατελέσει Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κατά την αρχιεπισκοπική θητεία του τελευταίου.

Τις δέουσες τιμές στους δύο μεγάλους νεκρούς απέδωσαν η εντυπωσιακή 40μελής Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, καθώς και πολυμελές τιμητικό άγημα χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα», ενδεδυμένο με παραδοσιακές φορεσιές του κάμπου και του ορεινού όγκου της Καρδίτσας.

Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα, μίλησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλειος Τσιάκος. Αναφέρθηκε στη σταδιακή εξέλιξή του στην ιεραρχία τις Εκκλησίας και στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που προσέφερε, απ’ όλους τους βαθμούς ιεροσύνης που κατείχε. Επεσήμανε τις αρετές της εντιμότητας και του αγνού πατριωτισμού που τον διέκριναν και δήλωσε υπερήφανος, με την ιδιότητα του Δημάρχου της περιοχής που γέννησε και άνδρωσε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού-Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυσήμαντο έργο που προσέφερε ο «Μαύρος Καβαλάρης», τόσο με την ιδιότητα του στρατιωτικού όσο και του πολιτικού, με αποκορύφωμα την συμβολή του κατά την Μικρασιατική εκστρατεία στην πατρίδα του και στους πρόσφυγες, αλλά και τον συμφιλιωτικό του ρόλο στην μετεμφυλιακή εποχή της Ελλάδας. Στο τέλος της ομιλίας του, δήλωσε, ιδιαίτερα συγκινημένος, την περηφάνια του, που η πόλη των Αθηνών έχει δεχθεί στα σπλάχνα της τον «Άξιο της Πατρίδας».

Παρόντες στη δέηση ανάμεσα στο πλήθος των Καρδιτσιωτών ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης & Βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Καρδίτσας, Γ. Κωτσός, η εκπρόσωπος του κόμματος «Νέα Δημοκρατία», Βουλευτής Καρδίτσας, Ασ. Σκόνδρα, ο Πρόεδρος του κόμματος «Ένωση Κεντρώων», Βασ. Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ταξίαρχος Γ. Ουρουμίδης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Αργιθέας, Αν. Στεργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, Ελ. Σκιαδάς, οι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και του Νικολάου Πλαστήρα, καθώς και πλήθος εκπροσώπων Καρδιτσιώτικων και Θεσσαλικών σωματείων.

Έγγραφους χαιρετισμούς για την εκδήλωση απέστειλαν ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παν. Νάνος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας.

Στεφάνια κατέθεσαν, πέραν του διοργανωτή Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ: ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, το κόμμα «Νέα Δημοκρατία», ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων,ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, ο Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης», ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου & Βορείων Προαστίων καιη Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών. Στον τάφο του Νικολάου Πλαστήρα κατέθεσαν στεφάνια: ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, το κόμμα«Νέα Δημοκρατία», ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων, η Ένωση Μεσενικολιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης», ο Σύλλογος Θεσσαλών Ηλιούπολης «Νικ. Πλαστήρας», η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών και ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου & Βορείων Προαστίων.

Μετά το πέρας τις εκδήλωσης, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνοο διοργανωτής Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών, για την αποφυγή εξάπλωσης τουcovid-19, ωστόσο οι παρευρεθέντες Καρδιτσιώτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να λάβουν την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου αλλά και να μιλήσουν μεταξύ τους για τα θέματα του Συλλόγου και της Καρδίτσας και να ανταλλάξουν ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Πρώτη κίνηση ενίσχυσης με Κάμφορ
Επόμενο άρθρο Νέο αντιπλημμυρικό σε Γαβρά, Καλέντζη και Καράμπαλη