Ειδήσεις

Οι ελλείψεις προσωπικού δεν καλύπτονται με αυταρχισμό


Είναι απαράδεκτος ο αυταρχισμός που αντιμετωπίζονται γιατροί του ΚΥ Καρδίτσας από τους υπεύθυνους, προσπαθώντας να τους ρίξουν την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν προχωράει ο κατ΄οίκον εμβολιασμός λόγω της έλλειψης υγειονομικού προσωπικού. Κάτι που προσπαθούν να καλύψουν με απανωτά «εντέλλεσθε» σε γιατρούς χωρίς να παίρνεται υπόψη ότι ταυτόχρονα οι ίδιοι γιατροί έχουν εφημερία ή και άλλο «εντέλλεσθε» αλλά και προσωπική – οικογενειακή ζωή.

Όπως γίνεται κατανοητό,  αν οι γιατροί συμφωνούσαν σε αυτό τον προγραμματισμό που ήθελαν να επιβάλουν, θα επηρεάζονταν αρνητικά τα επαγγελματικά και επιστημονικά τους καθήκοντα αφού θα έπρεπε να ασκούν ουσιαστικά ιατρική μια νόσου, αποδεχόμενοι το απαράδεκτο γεγονός να επιλέγουν την αντιμετώπιση του ενός ή άλλου ασθενούς.

Οι γιατροί που μέχρι σήμερα έφεραν εις πέρας τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς κατηγορούνται με παραπομπή στο πειθαρχικό Συμβούλιο από αυτούς που ένα χρόνο τώρα δεν κατάφεραν να οργανώσουν ένα σοβαρό πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού!

Είναι  οι γιατροί που στο δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στο ΚΥ Καρδίτσας εργάζονται με αυταπάρνηση χωρίς τον εξοπλισμό και τις υποδομές που απαιτούνται. Είναι οι ήρωες – γιατροί που δίνουν  μάχη δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία!

Εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε πολύ καλά την προσφορά τους που  όποτε χρειαστήκαμε την επιστημονική τους στήριξη, σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε είτε δικό μας, των παιδιών μας ή της οικογένειας μας. Τους είδαμε παρόντες στα εμβόλια που κάναμε,  στο νοσοκομείο, όποτε χρειαστήκαμε, να εφημερεύουν.

Η   αιτία του προβλήματος δεν βρίσκεται στη σωστή στάση των γιατρών να μην επωμιστούν και άλλα καθήκοντα σε βάρος της επιστημονικής τους προσφοράς αλλά στις πολιτικές που οδηγούν την υγεία και ιδιαίτερα τη ΠΦΥ σε υποβάθμιση και με το νέο ΕΣΥ που σχεδιάζεται σε πλήρη εμπορευματοποίηση.

Αυτή την πολιτική υλοποίησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις με την αποψίλωση των δομών υγείας, με αποτέλεσμα τα κενά να είναι τεράστια και να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.

 

Απαιτούμε:

  • Να μην περάσουν από το πειθαρχικό συμβούλιο οι γιατροί.
  • Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις με το απαραίτητο προσωπικό.
  • Να σταματήσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλ

 

Του Συλλόγου Γυναικών Ν. Καρδίτσας και των Ομάδων Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή Διεκδίκησης επίλυσης υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Επόμενο άρθρο Εργαστήριο Γλωσσολογίας: Ομιλία Professor David Little