Ειδήσεις

Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας Ντάνιελ στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους στο υβριδικό Συμβούλιο των Προέδρων του ΣΘΕΒ


Συνεδρίασε έκτακτα το Συμβούλιο των Προέδρων του ΣΘΕΒ, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, υπό την Προεδρεία του κ. Γιώργου Ρουπακιά με θέμα συζήτησης τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζομένους.

Οι πρώην Πρόεδροι ενημερώθηκαν για τις ενέργειες της Διοίκησης και της Υπηρεσίας του ΣΘΕΒ που έχουν πραγματοποιηθεί όπως καταγραφή ζημιών, δημιουργία συντονιστικής επιτροπής κρίσεων για Θεσσαλία που συστήθηκε από τους βιομηχανικούς Συνδέσμους ΣΘΕΒ, ΣΒΘΣΕ και ΣΕΒ, παρεμβάσεις  και συναντήσεις εργασίας με την Κεντρική Διοίκηση με αίτημα Αποζημιώσεων και αποκατάστασης ζημιών πληγεισών επιχειρήσεων και αποκατάστασης των έργων υποδομής.

Ο κ. Ρουπακιάς τόνισε ότι η πρόσφατη καταστροφή, που βίωσε  η Θεσσαλία, αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα σε όρους βιωσιμότητας και σε όρους εθνικού και παγκόσμιου ανταγωνισμού και η επιστροφή της οικονομίας της περιοχής στην κανονικότητα θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και πώς η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Οι πρώην Πρόεδροι κ.κ. Ηλίας Βαλαβάνης, Ευριπίδης Χαρμάνης, Νίκος Ρώμνιος και Αχιλλέας Νταβέλης τόνισαν πώς τα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται άμεσα εξειδίκευση και πως το μέγεθος της προσπάθειας απαιτεί τη σύμπραξη και την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο των Προέδρων αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του Συνδέσμου και συγκροτείται από όλους όσους διετέλεσαν ή διατελούν Πρόεδροι του ΣΘΕΒ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Θα βελτιώσουμε το δίκτυο ομβρίων σε Καροπλεσίτικα και Καμινάδες
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Στηρίζουμε στην πράξη τους νέους ανθρώπους