Ειδήσεις

Οι Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΑΣΚ Γιάννη Μπουρούση


Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας πραγματοποίησε η Ένωση Προσώπων ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ με τον Πρόεδρο ΑΣ Καρδίτσας-Βιολογικό Χωριό κ. Γιάννη Μπουρούση, όπου τον συνεχάρησαν για την τεράστια καριέρα  και προσφορά Του στο Καρδιτσιώτικο, το Ελληνικό και Παγκόσμιο Μπάσκετ  και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τους συνεργάτες και τους αθλητές για την άνοδο και παραμονή της ομάδας στην Α1 κατηγορία.

Έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ένωσης ότι είναι μια κίνηση ενεργών πολιτών, η οποία ιδρύθηκε το έτος 2016 με αφορμή την υπολειτουργία της παιδιατρικής κλινικής και με σκοπό την παροχή βοήθειας προς το Νοσοκομείο σε θέματα υποδομών, στελεχιακού δυναμικού και γενικότερα καλής λειτουργίας του σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση και το προσωπικό του.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι στα έξι αυτά χρόνια που λειτουργεί η Ένωση ΦΓΝΚ, οι προσπάθειες ήταν πολλές με ικανοποιητικά δεδομένων των συνθηκών αποτελέσματα.

Στον τομέα της πλήρωσης των θέσεων προσωπικού με συναντήσεις και επιστολές ότι βοήθησαν σε πλήρη συνεργασία με τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου, τους βουλευτές, τους άρχοντες της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, και Τοπικούς Φορείς (Επιμελητήριο, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κ.λ.)  στο να καλυφθούν οι ανάγκες σε εφικτό επίπεδο.

Στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής., που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης οι πιστώσεις περιορίστηκαν σημαντικά και δημιουργήθηκαν μεγάλες ανάγκες, έγιναν μετά  από παρότρυνση της Ένωσης αρκετές προσφορές τόσο από φορείς όσο και από ιδιώτες.

Επισημάνθηκε επίσης ότι παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες  η Ένωση φροντίζει και για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας με την πραγματοποίηση διαλέξεων, με τη δημοσίευση στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και με αναρτήσεις στο διαδίκτυο άρθρων έγκριτων επιστημόνων.

Στη διαλογική συνομιλία των ΦΓΝΚ και του Προέδρου κ. Γιάννη Μπουρούση υπήρξε πλήρης κατανόηση για την συμπαράσταση στην αντιμετώπιση των αναγκών του Νοσοκομείου,  κρίνοντάς το βασικό πυλώνα της υγείας των κατοίκων του Νομού και κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης. Στην ερώτηση του κ. Προέδρου  για τις ανάγκες του Νοσοκομείου έλαβε την απάντηση ότι είναι πολλές και τίθενται προτεραιότητες ανάλογα με την δυνατότητα των δωρητών (επισημαίνοντας ανάγκες όπως π. χ. ένας απινιδωτής μικρών παιδιών, σύγχρονη κλίνη τοκετού κ.λ. είδη).

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπουρούσης ευχαρίστως  εξέφρασε την διάθεσή του να εισάγει το θέμα αρωγής στο Δ.Σ. για το Νοσοκομείο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν και πλέον ο ίδιος επιθυμεί να είναι αρωγός και ζήτησε να υπάρχει συχνή επικοινωνία για την εξυπηρέτηση των πασχόντων και την αποφυγή ταλαιπωρίας των ανατρέχοντας σε άλλα Νοσοκομεία εκτός του Νομού.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοικτές κλιματιζόμενες αίθουσες διαθέτει ο Δήμος Παλαμά
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί η αθλητική εκδήλωση The Lake Plastira