Ειδήσεις

Οι γυναίκες είμαστε αλληλέγγυες στον αγώνα των αγροτών της Καρδίτσας


Από την  Πέμπτη οι βιοπαλαιστές αγρότες της Καρδίτσας δίνουν αγώνα στο μπλόκο της  Ε65 για την επιβίωση τους. Οι γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου του νομού, στεκόμαστε αλληλέγγυες σ’ αυτό τον αγώνα. Άλλωστε  ένα μεγάλο μέρος από εμάς είμαστε και οι ίδιες αγρότισσες.

Χρόνια τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ και τις διάφορες ΚΑΠ φροντίζουν επιμελώς να τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια των μικρομεσαίων αγροτών κόβοντας και ράβοντας την πολιτική τους στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεσαζόντων, στοχεύοντας στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.

Οι γυναίκες της υπαίθρου, οι αγρότισσες το βιώνουν με τα δυσβάσταχτα, συνεχώς αυξανόμενα, έξοδα σε καλλιεργητικά εφόδια, λιπάσματα, ρεύμα και πετρέλαιο τα οποία δεν μπαλώνονται με τα ξεροκόμματα που πετάει η κυβέρνηση. Βλέπουν το εισόδημα τους να γίνεται ασανσέρ με βάση την ελεύθερη αγορά και το χρηματιστήριο. Το βιώνουν με την έλλειψη της κοινωνικής ασφάλισης και τη σύνταξη που δεν πρόκειται να πάρουν, αφού τα λεφτά δεν φτάνουν στην οικογένεια για δύο ασφάλειες. Το βιώνουν με το κλείσιμο των σχολείων, την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, πρόνοιας.

Οι εργαζόμενες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αντιμετωπίζουν την ίδια εκμετάλλευση με τους μισθούς να βρίσκονται στα τάρταρα, τα εργασιακά δικαιώματα να καταβαραθρώνονται, τη ζωή τους να μετατρέπεται σε λάστιχο, το μούδιασμα που νιώθουν όταν πάνε να αγοράσουν τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι. Αυτά που οι αγρότες πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές και φτάνουν σε πενταπλάσια τιμή στη λαϊκή οικογένεια.

Οι αυτοαπασχολούμενες βλέπουν τα μαγαζιά τους να υπολειτουργούν, να χτυπιούνται αλύπητα από την φορολογία και τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα. Βλέπουν να φορολογούνται οι ίδιοι σαν «επιχειρηματίες» και οι μεγάλες επιχειρήσεις σαν κολίγοι για να συντηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Όλες στηρίζουμε, συμπαρατασσόμαστε με τη μικρομεσαία αγροτιά απαιτώντας να μην πληρώσουμε εμείς ούτε την κρίση τους, ούτε την ανάπτυξη τους αλλά ούτε και τον πόλεμο τους. Κηρύσσουμε τον δικό μας πόλεμο με όπλο το κοινό μας συμφέρον, τα κοινά μας προβλήματα και τη βαθιά γνώση, την πείρα πως μόνο μέσα από τον αγώνα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Ενώνουμε τις φωνές μας διεκδικώντας τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Καθολική αναγνώριση για το καινοτόμο έργο Θωράκισης από Πλημμύρες με Δείκτες Κυκλικής Οικονομίας, στον ορεινό Δήμο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση – ομιλία με θέμα: Εξάρτηση παιδιών και εφήβων από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στη μετά covid εποχή