Ειδήσεις

Οι γυναίκες στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών


Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα και η πραγματικότητα στον τομέα της υγείας δεν έχει αλλάξει σε τίποτα από πριν. Οι ελλείψεις στην ΠΦΥ και στο νοσοκομείο Καρδίτσας, είναι  τεράστιες και οι ηρωικές προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού  δεν φτάνουν.

Η πολιτική της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας αρκέστηκε στο τροπάριο της «ατομικής ευθύνης» αφήνοντας έθεταν τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι ανάγκες των γυναικών της Καρδίτσας και των οικογενειών τους δεν μπορούν να καλυφθούν, καθώς οργανικές θέσεις μένουν κενές και μέρος του προσωπικού τελεί σε αναστολή εργασίας, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Έχουν μετατρέψει το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου καθώς ασθενείς με άλλα νοσήματα εκτός της Covid-19 μένουν εκτός και τα ΚΥ και οι ΤΟΜΥ μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα. Με αυτή την κατάσταση δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που στοιβάζονται στα ΤΕΠ του νοσοκομείου σε φορεία και ράντζα σε κάθε εφημερία, που ξεψυχούν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και γίνονται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης της υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας. Τα δώρα στους μεγαλοκλινικάρχες, η αδυναμία της πραγματοποίησης τεστ που στέλνει ζεστό χρήμα στα ιδιωτικά διαγνωστικά και στα φαρμακεία αποτελούν προάγγελο του «νέου ΕΣΥ» που έχουν στα σκαριά. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τη συγχώνευση- κλείσιμο νοσοκομείων με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, ξεπουλώντας υπηρεσίες σε εργολαβικές εταιρείες και εισάγοντας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.
  • Πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ TETAΡΤΗ, 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 11Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

Προηγούμενο άρθρο Οι θίασοι που θα διαγωνιστούν στο 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας