Ειδήσεις

Οι γυναίκες στηρίζουν τον απεργιακό αγώνα των υγειονομικών


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου, στηρίζει τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των υγειονομικών που με υπεράνθρωπη δύναμη παλεύουν 11 μήνες όχι μόνο ενάντια στην πανδημία, αλλά και κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας

  • Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών μας στις 23 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών. Να συμμετέχουμε στην συμβολική απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.

Δε συμβιβαζόμαστε να είναι η Υγεία μας  εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό.

Παλεύουμε για Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Απαιτούμε:

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου και γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους και όλες.
  • Να παρθούν τωρα μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests που έγιναν το Σάββατο στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Δήμος Μουζακίου: Αρνητικά όλα τα rapid tests στο Μουζάκι