Ειδήσεις

Οι γυναίκες συμπαρίστανται στην αγωνιζόμενη αγροτιά


Ο Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες  γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή»  και Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ), καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών και τις διώξεις  που τους ασκούνται, με αποτέλεσμα την Τρίτη 7 Δεκέμβρη να έχουμε ένα ακόμη αγροτοδικεία.

Η σημερινή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων κυβερνήσεων πλήττει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και της υπαίθρου, ξεκληρίζει τους αγρότες, στoχοποιεί τους εργαζόμενους  και  καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι η ίδια πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα της απεργίας και βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων, που εντείνει την εργασία και ευθύνεται για τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα στο βωμό του κέρδους. Η ίδια αυτή πολιτική «φέρνει» τους αγωνιζόμενους αγρότες στα δικαστήρια.

Οι γυναίκες δεν σκύβουμε το κεφάλι, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους μικρομεσαίους  αγρότες που διώκονται και διεκδικούμε μαζί τους τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καταδικάζουμε, επίσης, κάθε ποινικοποίηση ενάντια σε αγωνιστές αυτήν την περίοδο.

Ο Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες  γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή»  και Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ), καλούμε όλες τις γυναίκες  την Τρίτη στις 9:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Καρδίτσας για συμπαράσταση στους αγρότες.

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Πότε αναμένεται να γίνει ενδημικός ο κορωνοϊός στις ΠΕ της χώρας
Επόμενο άρθρο Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ: Τα ζητήματα των ΑμεΑ επί τάπητος