Ειδήσεις

Οι γυναίκες συμπαρίστανται στον αγώνα των αγροτών


Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), εκφράζει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών της Καρδίτσας, που κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενωμένοι, με τα τρακτέρ βγαίνουν στο δρόμο στήνοντας πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια, για να διεκδικήσουν την επιβίωση  τους απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που έχουν.

Καλούμε τις γυναίκες αγρότισσες να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες! Οι ίδιες είναι συμβοηθούντα μέλη και τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής πολιτικής, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ που μέσα από την εφαρμογή της νέα ΚΑΠ ξεκληρίζουν τις οικογένειές τους.  Οι χαμηλές τιμές, τα πανάκριβα αγροτικά εφόδια, το πετρέλαιο που είναι στα ύψη, τους διώχνουν από την γη τους και οδηγούν την αγροτική οικογένεια τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τα  έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού μας είναι πρόχειρα και τα περισσότερα δεν έχουν ολοκληρωθεί κι έτσι με την πρώτη βροχή να έχουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα σε χωριά του νομού μας και καταστροφές σε χωράφια, όπως έγινε πάλι το τελευταίο διάστημα.

Ταυτόχρονα σε καιρό πανδημίας και των επιπτώσεων της, υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, το νέο ΕΣΥ είναι στα σκαριά, τα κέντρα υγείας στις αγροτικές περιοχές του νομού μας  υποστελεχωμένα διαρκώς υποβαθμίζονται και μετατρέπονται σε κέντρα εμβολιασμού κάποια απ’ αυτά.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες αλλά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων. Από αυτό το κοινό μέτωπο δε μπορούν και δεν πρέπει να λείπουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βεβαίως οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας. Γι’ αυτό ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το «διαδίκτυο των πραγμάτων» αλλάζει τη διασκέδαση
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά