Ειδήσεις

Οι γυναίκες θα είναι δυναμικά παρούσες στην απεργιακή συγκέντρωση


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) σας καλούν να συμμετέχουμε μαζικά όλες εμείς οι γυναίκες του μόχθου στη απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 16 Μάρτη 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία και να βροντοφωνάξουμε ότι “δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν την ζωή που ονειρεύονται, τη ζωή που τους αξίζει!!!”.

Πιάνουμε το νήμα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας που σηματοδότησαν τη λαϊκή απαίτηση να μην ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη  και να επιβάλουμε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι γι αυτό.

            Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε οργανωμένη δύναμη για να ξεμπροστιάσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις  που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας. Με το συλλογικό αγώνα μας απαιτούμε να πληρώσουν και να τιμωρηθούν όλοι οι «μηχανοδηγοί» του τρένου της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρέτησαν πιστά την “απελευθέρωση” των μεταφορών. Αυτοί προχώρησαν στην κατάτμηση του ΟΣΕ,  χαρίζοντας στους ομίλους εκατομμύρια κάθε χρόνο μέχρι σήμερα. Αυτοί ευθύνονται για την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, την απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τη θεσμοθέτηση της 9ημερης συνεχόμενης δουλειάς για τους σιδηροδρομικούς, τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στα τρένα, μέχρι και την κάλυψη θέσεων σταθμαρχών με μπλοκάκι.

            Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θάβει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών. Είναι η ίδια βαρβαρότητα που διαιωνίζει σήμερα την γυναικεία ανισοτιμία  στο έδαφος της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τσακίζει τα δικαιώματα μας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο

Απαιτούμε :

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και ΠΦΥ για όλες και όλους που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση της υγείας χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

 

Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την

Πέμπτη 16 Μάρτη στις 12:00μμ

στην Κεντρική Πλατεία της  Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης εμπόρων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα – Εργαστήριο με θέμα την Ανθεκτικότητα του υδατικού πλούτου της Θεσσαλίας