Ειδήσεις

Οι γυναίκες της Καρδίτσας στο μπλόκο της Νίκαιας


Στο μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες γυναικών Ταμασίου και Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή» (Μέλη ΟΓΕ).

Με την παρουσία τους έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και δήλωσαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν πάνω από 10 μέρες οι αγωνιζόμενοι αγρότες.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας τις ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο μπλόκο και τη συνεχή υποστήριξή τους ,αφού όπως είπε οι γυναίκες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία αγροτική λαϊκή οικογένεια στο χωριό ή στην πόλη με την ακρίβεια και τον συνεχή υποβιβασμό του αγροτικού κλάδου. Τις ευχαρίστησε ακόμα για τα χειροποίητα “καλούδια” που έφεραν.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου και των Ομάδων γυναικών Κλεοπάτρα Ζουκα σημείωσε πως σαν   μέλη αγροτικών και λαϊκών οικογενειών που είμαστε αλλά και σαν αγρότισσες πολλές από εμάς που δουλεύουμε στο χωράφι οφείλουμε να εναντιωνόμαστε στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς ,την φτώχεια και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν με τις  αντιαγροτικές  και συνολικότερα τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούν. Ο αγώνας μας είναι κοινός και θα είμαστε παρούσες σ’ ότι κι αν αποφασιστεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους των αγροτών για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις διεκδικήσεις τους.

 

Προηγούμενο άρθρο 124 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Δωρεά ακόμα ενός οχήματος στο Δήμο Αργιθέας από την Τράπεζα της Ελλάδος