Ειδήσεις

Οι Καρδιτσιώτες διαμαρτυρήθηκαν μαζικά για το δυστύχημα στα Τέμπη


Μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό ήταν η διαμαρτυρία για το δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η Ιερά Μητρόπολη, φορείς, σωματεία, συλλογικότητες και απλοί πολίτες, κρατώντας στα χέρια πανό αλλά και λουλούδια, διαμαρτυρήθηκαν για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στα Τέμπη, αφήνοντας πίσω νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες, και με δυνατή φωνή απαίτησαν να μην συγκαληφθεί το έγκλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και σε όποιον ανήκουν.

«Υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να αναζητηθούν. Να αποδοθούν ευθύνες, να αποδοθεί δικαιοσύνη άμεσα και σε βάθος.
Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες» ήταν ένα από τα πολλά μηνύματα που διατυπώθηκαν.

Εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων έκαναν σύντομες τοποθετήσεις, σε κλίμα έντονης συγκίνησης για την ανείπωτη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή και δικών μας ανθρώπων, Καρδιτσιωτών.

Όλοι μαζί έγιναν ένα, επισημαίνοντας συνεχώς πως «Δεν είμαστε νούμερα. Οι ζωές μας μετράνε», «Δεν είναι δυστύχημα, είναι ταξικό έγκλημα», «Αγωνιζόμαστε για ζωή με δικαιώματα».

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΑΣ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας