Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης ψήφισαν για τη μετεγκατάσταση


 Υπέρ της μετεγκατάστασης του χωριού τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, και πιο συγκεκριμένα το 92 με 93%,  της Μεταμόρφωσης κατά τη συγκέντρωση υπεύθυνων δηλώσεων, που τρεις μήνες μετά την καταστροφική επέλαση της θεομηνίας Daniel εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης Πέτρος Κοντογιάννης μίλησε, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο και τη Βάσω Μπαλαμπάνη, και αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που υπάρχουν, στην ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης και για τα θέματα που θα θέσουν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα βρίσκεται την Παρασκευή στο Νομό και αναμένεται να επισκεφθεί και το χωριό τους.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κοντογιάννης τόνισε τα ακόλουθα:

 

Η απόφαση είναι 142 ναι, 14 όχι

«Τέθηκε το θέμα, μετά από δύο Γενικές Συνελεύσεις που είχαμε κάνει, και όπως μου είχαν ζητήσει στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, να συγκεντρώσω τον κόσμο, να κάνω Συνελεύσεις, να πάρω υα ναι και τα όχι.

Εγώ τα πήρα με υπεύθυνες δηλώσεις γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και τα καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση είναι 142 ναι, 14 όχι. Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπήρχε και ένα εξώδικο από κάποιους για μη νόμιμη διαδικασία το οποίο ήταν περιττό γιατί όλα ήταν νόμιμα. Ήταν πολύ μεγάλη αστοχία αυτό που έθεσαν σαν εξώδικο.

Περιμένουμε πλέον την πρόταση από το κράτος. Εμείς τα στείλαμε. Θα πάμε στα κατάλληλα Υπουργεία και θα περιμένουμε την πρόταση από το κράτος».

 

 

Τα θέματα που θα μεταφέρουν στον Πρωθυπουργό

«Είναι να παρευρεθεί και κοντά μας, στο χωριό μας, ο κ. Πρωθυπουργός για να συζητήσουμε από κοντά για τα προβλήματα.

Θα του μεταφέρω ακριβώς τα προβλήματα του χωριού μας. Ότι είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίσαμε. Το γνωρίζει και ο ίδιος. Έχει ενημερωθεί. Καθώς μίλησε και στη Βουλή για εμάς και το χωριό μας.

Θα μεταφέρω τα αιτήματα των συγχωριανών μου που είναι η μετακίνηση. Και των ανθρώπων που θέλουν να παραμείνουν στο χωριό.

Θα του μεταφέρουμε ακριβώς τα προβλήματα, γιατί πρέπει να έχουμε μια ασφαλή κατοικία, για την απραξία που τόσα χρόνια δεν έγιναν τα έργα που έπρεπε να γίνουν. Ότι εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη και θα πρέπει όλα αυτά να γίνουν με χρηματοδότηση από το κράτος γιατί εμείς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε.

Θα του εξηγήσομε για ποιο λόγο δεν θέλουμε να γίνει απαλλοτρίωση που ισχύει βάσει νόμου. Τι σημαίνει για εμάς το σπίτι στο χωριό. Γιατί τα οικόπεδά μας δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Θα μιλήσουμε λεπτομερώς και θα του εξηγήσουμε λεπτομερώς τα θέματα».

 

Ακόμα περιμένουν την επιδότηση ενοικίου

«Το μεγάλο θέμα είναι η επιδότηση ενοικίου που δεν έχει μπει ακόμα. Περιμένουμε μέρα με τη μέρα κάποια εξαγγελία, να δούμε τελικά ότι μπορούμε να πάρουμε την επιδότηση ενοικίου καθώς η διαμονή είναι το πρώτιστο και βάσει της οικονομικής μας αδυναμίας είναι δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα φιλοξενούνται.

Οπότε, θα πρέπει επιτέλους να μπει η επιδότηση ενοικίου για να μπορέσουν να νοικιάσουντο δικό τους σπίτι.

Σίγουρα  τα 6.600 ευρώ δεν έχουμε μπει και πρέπει να τα λύσουμε και αυτά τα προβλήματα γιατί έρχονται και Χριστούγεννα, γιορτινές μέρες, και ο κόσμος είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Πρέπει να βοηθηθεί.

Είναι τα 2.000 ευρώ που δεν μπήκαν σε όλους. Είναι θέματα που πρέπει να λυθούν άμεσα για να δοθεί μια διευκόλυνση στους ανθρώπους δεν έχουν που να μείνουν πραγματικά, που φιλοξενούνται ακόμη, που είναι με δανεικά.

Με τις αγροτικές αποζημιώσεις έχουν δοθεί κάποια χρήματα αλλά θα πρέπει να δούμε και περαιτέρω για κάτι περισσότερο».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα αύριο Παρασκευή ο Πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της Ύδρευσης από τη λίμνη Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου ο Πρωθυπουργός