Ειδήσεις

Οι λατρευτικές Συνάξεις στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της πόλεως Καρδίτσης


Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της πόλεως Καρδίτσης επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής 23 Ιουλίου 2023, κόμισε απότμημα του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό εσαεί προς αγιασμό των ενοριτών και των φιλαγίων χριστιανών.

Εν συνεχεία, τέλεσε την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Αγία και ομίλησε κηρύσσοντας την έναρξη των λατρευτικών Συνάξεων προς τιμήν της Αγίας.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Ιουλίου, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο άρθρο Σημαντική επιτυχία της φοιτητικής ομάδας CRTτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο 320 παιδιά στη Θεσσαλία αποκτούν ίσες ευκαιρίες