Ειδήσεις

Οι μαθητές εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα με πειράματα, κατασκευές και νέες τεχνολογίες


Ολοκληρώθηκαν στις 18/5/2022 οι ετήσιες εκδηλώσεις των σχολείων με τίτλο: “Οι μαθητές εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα με πειράματα, κατασκευές και νέες τεχνολογίες”, που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσ. Επιστημών) Καρδίτσας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ, την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καρδίτσας και για φέτος ήταν αφιερωμένες στην προστασία του περιβάλλοντος και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε Live, με την ευγενική προσφορά του KarditsaLiveStreaming.

Οι μαθητές σε ένα πολύ όμορφο χώρο έξω από το 3ο/13ο Δημοτικό έδειξαν και εξήγησαν πειράματα, δημοσιοποίησαν τις δημιουργίες-κατασκευές τους και έδειξαν δραστηριότητες με νέες τεχνολογίες, σε άλλους μαθητές αλλά και στο κοινό της πόλης κάθε ηλικίας που περνούσε από τον πεζόδρομο.

Η χαρά των μαθητών μετά από 2 χρόνια πανδημίας στην ζωντανή δράση αλλά και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών τους, ήταν προφανής και φυσικά αναδείχθηκε πόσο συνδεδεμένοι θέλουν να είναι με το πείραμα και την εφευρετικότητα συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.

Στην εκδήλωση που έγινε στο 3ο/13ο Δημοτικό με την αμέριστη βοήθεια της διευθύντριας του 13ου Δημοτικού σχολείου κας Γραμματίας Γκερμπεσιώτη, ξεναγήθηκαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σωκράτης Παππάς, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου της Δευτεροβάθμιας Νικόλαος Διαμαντής, οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου της Πρωτοβάθμιας Βασίλειος Κωτούλας, Μανώλης Πατσαδάκης και Ιωάννης Χριστάκης, ο υπεύθυνος ΚΠΕ (με συμμετοχή) Αντώνης Ντάνης, μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο αντιδήμαρχος εθελοντισμού Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος. Όλοι δώσαμε ραντεβού για συνέχιση με νέες δραστηριότητες στις Θετικές Επιστήμες τη νέα σχολική χρονιά.

Με παράλληλη εκδήλωση επίσης το γεωπονικό τμήμα του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας επισκέφθηκε το τμήμα “Δασολογίας, επιστημών Ξύλου και σχεδιασμού”, όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της σχολής κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, για την μοναδικότητα της σχολής και τις πολυάριθμες προοπτικές εξέλιξης. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή της σχολής κ. Κωνσταντίνο Νινίκα στα σύγχρονα εργαστήρια σχεδιασμού και 3D απεικόνισης (αξίας πολλών εκατομμυρίων) που πραγματικά τους εντυπωσίασαν.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Πρώτο Υβριδικό Συνέδριο του Πάρκου Καινοτομίας στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Έργα 16 εκατ. για την άρδευση στη Θεσσαλία