Ειδήσεις

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καρδίτσας χαρίζουν χαμόγελα!


Ενόψει των Χριστουγέννων οι μαθητές του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικώνκ. Λιάτου Χαράλαμπου και κ.  Καραγιάννη Ιωάννη θέλησαν να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο και να δώσουν πίσω το χαμόγελο σε κάποια παιδιά που το στερήθηκαν συμμετέχοντας στην εθελοντική δράση που υλοποιεί  «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  με τίτλο «Μια Σχολική Τάξη για ένα Δωμάτιο Νοσοκομείου».  Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης οι μαθητές κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, για να στολιστούν τα δωμάτια των παιδιατρικών κλινικώννοσοκομείων της Αθήνας και φιλοτέχνησαν ή ζωγράφισαν ευχετήριες κάρτες για τα παιδιά εκείνα που τις γιορτινές μέρες  θα τις περάσουν μακριά από την θαλπωρή του σπιτιού τους σε ένα ψυχρό δωμάτιο νοσοκομείου.  Στόχος των μαθητών μαςήταν αυτά τα παιδιά να μη νιώθουν μόνα, να  μη νιώθουν ξεχασμένα, να μη νιώθουν ότι το 2023 δε θα γιορτάσουν Χριστούγεννα….Έτσι με τις δημιουργίες τους θέλησαν να μετατρέψουν τις παιδιατρικές κλινικές σε έναν χώρο ζεστασιάς και να θυμίσουν στα παιδιά που θα περάσουν τις γιορτές τους στο νοσοκομείο ότι κάποιο άλλο παιδί εκεί έξω τους σκέφτεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές στο σύνολό τους επέδειξαν εξαρχής ενθουσιασμό,  μοναδική ωριμότητα  και είχαν ενεργό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.από τη σύλληψη των ιδεών, την κατασκευή των στολιδιών ή των καρτών έως και τη συσκευασία τους. Έτσι, με  έμπνευση, μεράκι, αισθητική και κυρίως ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα συνομήλικά τους παιδιά κατάφεραν εργαζόμενοι άλλοτε ομαδικά κι άλλοτε ατομικά να μετατρέψουν την αίθουσα Τεχνολογίας του σχολείου σε εργαστήρι δημιουργικότητας. Μάλιστα ήταν τόσος ο ενθουσιασμός τους που συνέχιζαν την εργασία στο σπίτι εμπλέκοντας συχνά και τους γονείς τους. Καθ’ όλη, λοιπόν, τη διάρκεια του Νοεμβρίου χαρούμενες παιδικές φωνές, φρέσκες ιδέες, ποικίλα υλικά και χρώματα γέμισαν την αίθουσα της Τεχνολογίας.Το αποτέλεσμαξεπέρασε κάθε προσδοκία…δημιουργήθηκαν περίπου500 στολίδια και κάρτες. Και το κυριότερο.η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «σαν ένα μαγικό ραβδάκι» κατόρθωσε να κινητοποιήσει και να ενώσει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να γίνουμε μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ για τα παιδιά και να τους δώσουμε πίσω το ΧΑΜΟΓΕΛΟ τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Με αφορά, σε αφορά, μας αφορά όλους
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Μολυσμένο το νερό στη Θεσσαλία