Ειδήσεις

Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας


Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στον Βόλο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος: Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού  που είναι εγκατεστημένος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, τα αιωρούμενα σωματίδια  pm 10 κατέγραψαν στις 24  Οκτωβρίου μέσο όρο τιμών 52 μg/m3, στις 25 Οκτωβρίου μέσο όρο τιμών 46 μg/m3 και στις 26 Οκτωβρίου μέσο όρο τιμών  62 μg/m3.

H Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  απευθύνει συστάσεις σε άτομα  αυξημένου κινδύνου με αφορμή τις υψηλές συγκεντρώσεις   σκόνης, λογω εργασιών  που βρίσκονται σε εξέλιξη  στο οδόστρωμα στην περιοχή που είναι εγκατεστημένος ο Σταθμός, που σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες  που επικρατούν οδηγούν σε αυξημένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων pm10 στην  ατμόσφαιρα.  Οι συστάσεις αφορούν  «ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά  με αναπνευστικά προβλήματα  που θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους» σύμφωνα με τις διατάξεις  της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601/13 (ΦΕΚ3272Β/23-12-2013).

Τα pm 2,5 κατέγραψαν στις 24 Οκτωβρίου μέσο όρο τιμών 20  μg/m3, στις 25 Οκτωβρίου  μέσο όρο τιμών 17  μg/m3 και στις 26 Οκτωβρίου μέσο όρο τιμών 25 μg/m3. Σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία,  το όριο για τα pm 2,5  είναι  25 μg/m3 (μέση ετήσια τιμή).

Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρατήρησαν τη μερική έκλειψη ηλίου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου