Ειδήσεις

Οι νεκροί συνάνθρωποί μας εκτός ΜΕΘ είναι και πάλι γεγονός! – Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ


Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας εδώ και μέρες όλες οι απλές κλίνες για ασθενείς με COVID είναι κατειλημμένες. Εδώ και δέκα ημέρες διασωληνωμένοι ασθενείς παρέμεναν εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθεί μία ελεύθερη κλίνη κάπου σε ολόκληρη της Ελλάδα και ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική είναι περίπου  στο 74%, το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας 3 διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID εκτός ΜΕΘ. Ένας από αυτούς κατέληξε πριν καταφέρει να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ, δεύτερος μέσα σε 10 ημέρες. Άλλος ένας περιμένει περισσότερο από 24 ώρες για να βρεθεί κενό κρεβάτι ΜΕΘ. Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων (ΟΔΙΚ), που είναι αρμόδια για τις διακομιδές ασθενών COVID σε ΜΕΘ, απάντησε ότι δεν υπάρχει πανελλαδικά ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ!

Οι νεκροί συνάνθρωποί μας εκτός ΜΕΘ είναι και πάλι γεγονός!

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε κι άλλο προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Οι γιατροί και όλο το προσωπικό δίνουμε κάθε στιγμή ακούραστα τον καλύτερό μας εαυτό για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και να ανταπεξέλθουμε στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που άφησε ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμούς και υποδομές. Η κυβέρνηση αναμασώντας μόνιμα την καραμέλα ότι οι ανεμβολίαστοι είναι υπεύθυνοι για την πανδημία, όχι μόνο επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες δικές της ευθύνες, αλλά διαψεύδεται από το γεγονός ότι και εμβολιασμένοι συνάνθρωποί μας νοσούν και κινδυνεύουν να πεθάνουν από COVID. Η ίδια μετέτρεψε με την πολιτική της το εμβόλιο από όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και διαχωρισμού!

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και ολόκληρο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση. Βρισκόμαστε ήδη σχεδόν 2 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και διανύουμε ήδη το 4ο κύμα. Μετράμε πάνω από 16.000 χιλιάδες νεκρούς. Όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται έως τώρα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το 4ο επιδημικό κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και 2ο μαζί.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Οργανωμένο άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση και χωρίς συρρίκνωση των υπόλοιπων λειτουργιών των δημόσιων δομών υγείας
  • Να λειτουργήσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ΜΕΘ COVID στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες Υγείας – Πρόνοιας
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των μεγαλοεπιχειρηματιών
  • Οργανωμένη ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας

 

Προηγούμενο άρθρο Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας B’ εξεταστικής περιόδου 2021