Ειδήσεις

Οι οικοδόμοι Καρδίτσας συμμετέχουν στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου


 Συνάδελφοι, δεν θα αφήσουμε να γίνει η ζωή μας καύσιμη ύλη για τα κέρδη των επιχειρηματιών της Ενέργειας, των καυσίμων, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ. Δεν ανεχόμαστε η ζωή μας να μετριέται με κουπόνια και «pass». Να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με εξαγγελίες και ανεπαρκή μέτρα και ταυτόχρονα να μας προετοιμάζουν για «βαρυχειμωνιά», προειδοποιώντας ότι και τα ψίχουλα που μοιράζουν θα κοπούν.

Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει βαρυχειμωνιά από πρώτο χέρι. Περάσαμε μέσα από μια δεκαετία μεγάλης ανεργίας, με μεροκάματα-φιλοδωρήματα, χωρίς ασφάλιση, με τις τράπεζες να μας κυνηγάνε και να μας απειλούν με πλειστηριασμούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η βαρυχειμωνιά είναι μόνο για εμάς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας, για τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, για τη νεολαία. Για τους επιχειρηματίες, τους εργολάβους, τους παρόχους της ενέργειας, τους τραπεζίτες, δεν υπάρχει βαρυχειμωνιά παρά μονάχα κέρδη.

Τη λύση στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα μπορεί να τη δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων, του λαού, που βλέπει τη ζωή του να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο.

Συνάδελφοι, έχουμε μεγάλη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να δυναμώσει ο αγώνας, για να ξεπεράσουμε τη βαρυχειμωνιά της αντεργατικής πολιτικής. Γιατί γνωρίζουμε, ότι όσο κι αν ισχυρίζονται οι δυνάμεις του κεφαλαίου ότι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τη θέρμανση, είναι πρόβλημα εισαγόμενο η πραγματικότητα δείχνει ότι τα προβλήματα δυναμώνουν διαχρονικά και οξύνονται όταν δυναμώνει η φαγωμάρα για τα κέρδη μεταξύ των μονοπωλίων και των καπιταλιστών. Γιατί ξέρουμε, ότι από την ακρίβεια, την εκμετάλλευση της δουλειάς μας, τροφοδοτούνται τα κέρδη τους και οι μπίζνες τους.

Ο μόνος δρόμος, που μπορεί να δώσει αποτελέσματα θετικά για τη ζωή μας, είναι ο αγώνας κάτω από τη σημαία των αναγκών και των διεκδικήσεών μας. Με αυτόν τον αγώνα πετύχαμε την υπογραφή ΣΣΕ με μεγάλες αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα. Με τον αγώνα μας μέσα στους χώρους δουλειάς πετυχαίνουμε να μπλοκάρουμε την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία. Με τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους, θα πετύχουμε και τώρα όσα έχουμε ανάγκη.

Η Πανελλαδική, Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι η αφετηρία για να τρομοκρατήσουμε με τον αγώνα μας όλους αυτούς που για δεκαετίες τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας. Η απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση, οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μπορούν και χρειάζεται να γίνουν το βήμα για την κλιμάκωση της πάλης.

Ο εργατόκοσμος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να δείξουν με τη συμμετοχή τους ότι κανένας «σωτήρας», κανένας «μεσσίας» δεν μπορεί να τους ξεγελάσει, να τους «πιάσει στον ύπνο», για να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά των συμφερόντων των λίγων.

Με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας θα επιβάλλουμε τις λύσεις που έχει ανάγκη η ζωή μας.

Δεν μένουμε θεατές των εξελίξεων.

Γινόμαστε πρωταγωνιστές για να κερδίσουμε το σήμερα και το αύριο που έχουμε ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 12.00μμ

Προηγούμενο άρθρο Ιερά μνήμη των αγίων και θαυματουργών αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εξ Ασίας
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων