Ειδήσεις

Οι οικοδόμοι της Καρδίτσας εκφράζου την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού


Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καρδίτσας εκφράζει τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ που έχει επί κατοχή το κράτος της Παλαιστίνης. Είναι αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών εδώ και χρόνια, του αποκλεισμού, των φυλακίσεων και βασανιστηρίων του λαού της Παλαιστίνης.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά το σύνθημα που φωνάζουμε εδώ και χρόνια στις διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό «Το Ισραήλ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά». Αυτή είναι η αλήθεια που θέλουν να διαστρεβλώσουν ώστε να ενοχοποιήσουν έναν ολόκληρο λαό που μάχεται να μην έχει το ισραηλινό πιστόλι πάνω στο κεφάλι του.

Όλοι αυτοί, που βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να μιλήσουν για πόλεμο, εγκλήματα και φρικαλεότητες, είναι υποκριτές γιατί έντεχνα απέφευγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάσουν ρητά ένα κράτος – δολοφονική μηχανή που με τη δύναμη των όπλων έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα για να επιβάλλει τα συμφέροντα του, γιατί έκαναν πως δεν έβλεπαν τις σφαγές.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζει έμπρακτα τον σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας στέλνοντας φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, διευκολύνοντας την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ – Ισραήλ.

Δεν έχουμε καμιά δουλειά να είμαστε δίπλα στους μακελάρηδες των λαών.

Απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή, καμιά στήριξη στο σφαγιασμό του λαού της Παλαιστίνης.
  • Να αποσυρθεί, εδώ και τώρα, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή.
  • Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση σε ΗΠΑ – Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Αναγνώριση τώρα του Παλαιστινιακού κράτους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουμεμαζικά στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας την Τρίτη 17 Οκτωβρη στις 6.30μμ στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για να εκφράσουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο του ΠΤ Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας