Ειδήσεις

Οι Παλαμιώτες απόλαυσαν τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας


Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 το 4ο  ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Το πελοτόν  με σημείο εκκίνησης την πόλη της Καρδίτσας ακολούθησε την διαδρομή Καρδίτσα–Λίμνη Πλαστήρα–Γοργοβίτες – Μάρκο – Παλαμάς–Βλοχός της Π.Ε Καρδίτσας με τερματισμό την πόλη της Λάρισα με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Οι θεατές στον Παλαμά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα. Το 1ο από τα συνολικά τρία Sprint σε ευθεία  της διαδρομής διεξήχθη στον περιφερειακό του Παλαμά στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου. Εκεί είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 θεατές που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου για την ποδηλασία .

Κορυφαίοι αθλητές από 49 χώρες διέσχισαν  περιοχές  του Δήμου Παλαμά, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα καλύπτοντας συνολικά 176,5 χλμ. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, χειροκροτώντας και ενθαρρύνοντας τους αναβάτες.

Στο κάλεσμα με σύνθημα «Πάρε το ποδήλατό σου και έλα» του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά, (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.), στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων ανταποκρίθηκαν 250 αθλητές συμμετέχοντας στα παιχνίδια δεξιοτεχνίας, τα οποία έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου Παλαμά.

Ο ιδανικόςκαιρός βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρο ένα αναμνηστικό μπλουζάκι. Στο τέλος των αγώνων έγινε η κλήρωση για τρία ποδήλατα. Νικητές αναδείχτηκαν οι Κολτσίδα Μαρία,   Τζιώτα Ευαγγελία και Κολοβός Ιωάννης.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά ως δήμος Παλαμά να έχουμε συλλόγους και φορείς που στηρίζουν εθελοντικά, όποτε τους ζητηθεί τέτοιες εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά τον «Σύλλογο  Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά», τον Αθλητικό Σύλλογο Παλαμά «ΕΥΡΥΠΥΛΟΣ», την Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΑΜΑ» και τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ», οι οποίοι διέθεσαν συνολικά 80 εθελοντές που αποτελεί τεράστιο νούμερο για τα δεδομένα της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε το  Α.Τ. Παλαμά και τον υπεύθυνο αξιωματικό κ. Χατζή Γεώργιο, καθώς και όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι βοήθησαν στην ομαλή  διεξαγωγή των αγώνων. Τεράστια η συμβολή και βοήθεια όλων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Γοργοβιτών (Μπατζιάς Κώστας), Μάρκου (Κουτσιούμπας Βάιος), Παλαμά (Τσιγαρδάς Δημήτρης) και Βλοχού (Κούκας Ιωάννης).

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο αφανείς ήρωες, τους κυρίους Τσιανάβα Χρήστο και Βαρλάμη Βασίλη,  οι οποίοι ανταποκρίνονται εθελοντικά σε κάθε  κάλεσμα του Δήμου Παλαμά, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για τα ενιαία Άγραφα