Ειδήσεις

Οι πιο κουλ συνδυασμοί με σοκολάτα


Με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με συνταγές για γλυκά με σοκολάτα https://ionsweets.gr/course/favorites/, σίγουρα θα βρεις κλασικά γλυκά αλλά και συνταγές με σοκολάτα και πρωτότυπους συνδυασμούς που θα σε ξετρελάνουν.

Η σοκολάτα, ως αγαπημένη πολλών, μπορεί εύκολα να συνοδεύσει οποιοδήποτε γλυκό, ακόμα και παραδοσιακά γλυκά όπως είναι τα σιροπιαστά. Ωστόσο, η ζαχαροπλαστική εξελίσσεται και η σοκολάτα φαίνεται να αντικαθιστά βασικά συστατικά σε κλασικές συνταγές και να ανατρέπει τα παραδοσιακά δεδομένα όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα. Σοκολάτα με φρούτα, σοκολάτα με αλμυρό, σοκολάτα με ξηρούς καρπούς είναι μερικοί συνδυασμοί που σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς. Αν ακόμα δεν τους έχεις δοκιμάσει, παρακάτω θα βρεις μερικούς συνδυασμούς που θα σε ξετρελάνουν.

 

Φρούτα

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σοκολάτα με φρούτα; Κλασικά φρούτα για να βουτήξεις σε ένα fountainσοκολάτας δεν είναι άλλα από μπανάνα και φράουλες. Τα γλυκά φρούτα ταιριάζουν τέλεια με μαύρη σοκολάτα καθώς η γλυκιά γεύση των φρούτων εξισορροπείται με την πικρή της  μαύρης σοκολάτας. Αντιθέτως, η λευκή σοκολάτα λόγω της γλυκήτητας είναι καλό να συνδυάζεται με πιο πικρά φρούτα όπως είναι το passionfruit.

 

Φυστικοβούτυρο

Τι καλύτερο από γλυκά που συνδυάζουν τόσο τη σοκολάτα όσο και το φυστικοβούτυρο; Γεύση μοναδική που σίγουρα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από μπανάνα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πως αν το φυστικοβούτυρο είναι γλυκό, τότε καλό θα ήταν να το συνδυάσετε με μαύρη σοκολάτα και το αντίστροφο.

 

Ξηροί καρποί

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί ταιριάζουν με σοκολάτα καθώς η γλυκιά γεύση σε συνδυασμό με αυτή την αλμυρή των ξηρών καρπών, δημιουργεί μία τέλεια ισορροπία που δεν μπορείς να αντισταθείς. Αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούκια, πεκάν με σοκολάτα μπορείς να βρεις σε πολλά καταστήματα στο εμπόριο όπως και αποξηραμένα φρούτα με σοκολάτα.

 

Καφές

Ο καφές και η σοκολάτα είναι ένας από τους αγαπημένους συνδυασμούς πολλών καθώς και τους λάτρεις του τιραμισού. Μην ξεχνάς πως για να συνδυάσεις σωστά τη σοκολάτα και τον καφέ θα πρέπει να ξέρεις πως η μαύρη σοκολάτα δημιουργεί γευστικές εκρήξεις με μαύρες ποικιλίες καφέ, οι οποίες είναι roasted. Αν ωστόσο προτιμάς ο καφές σου να έχει μέτριο roast, τότε προτίμησε σοκολάτες γαλάκτος ώστε να δημιουργήσεις την απόλυτη γεύση.

 

Σίγουρα, δε χάνεις τίποτα από το να δοκιμάσεις τους πιο τρελούς συνδυασμούς με σοκολάτα καθώς μόνο έτσι μπορείς να βρεις την τέλεια απόλαυση για εσένα. Μη διστάσεις να βγεις εξώ από το comfortzoneτης ζαχαροπλαστικής και σίγουρα θα ανακαλύψεις τον δικό σου τέλειο συνδυασμό με σοκολάτα.

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά γεύματος από την Αναγέννηση Καρδίτσας Μπάσκετ
Επόμενο άρθρο Ο εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου