Ειδήσεις

Οι Σύλλογοι Γυναικών για την απώλεια του εργάτη στα Καλύβια Πεζούλας


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου εκφράζουν τα συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στα Καλύβια Πεζούλας.

Το εργατικό δυστύχημα με έναν ακόμη νεκρό εργάτη προστίθεται στη μακριά λίστα των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο. Οι συνθήκες στου χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση της εργασίας και  την κούραση που αυτή επιφέρει, σε συνδυασμό με την έλλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αποτελούν τις  αιτίες να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες αλλά και θύματα ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε χώρους εργασίας.

Οι πολιτικές της ΝΔ, με αποκορύφωμα το νόμο Χατζηδάκη, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν  βάλει τα θεμέλια για την παρούσα κατάσταση. Ακολούθησαν και ακολουθούν τις ανάγκες του κεφαλαίου δίνοντας  στην εργοδοσία όλα εκείνα τα όπλα αύξησης της κερδοφορίας αδιαφορώντας για την ανθρώπινη υγεία και ζωή,  νομιμοποιώντας όλες τις αντεργατικές πρακτικές σε χώρους δουλειάς.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η έλλειψη προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και η κάλυψη των αναγκών με εργολαβίες αποτελεί  πολιτική επιλογή της ιδιωτικοποίησης του τομέα της ενέργειας που συντελείται τα τελευταία χρόνια. Μια επιλογή  που έχει οδηγήσει στην ενεργειακή φτώχεια μεγάλο μέρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Αρνούμαστε να ζούμε με τον τρόμο αν οι πατεράδες, οι σύντροφοι και τα παιδιά μας θα γυρίσουν νεκροί ή  σακατεμένοι από το μεροκάματο της κόλασης! Αρνούμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές και την υγεία μας για τα κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στο χώρο της ενέργειας και καλούμε όλες τις γυναίκες τις βιοπάλης να  στηρίξουν τα αιτήματά τους.

  • Την διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για το εργατικό δυστύχημα.
  • Άμεσα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ: Καμία ανοχή στην ασυδοσία