Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στα 54α Καραϊσκάκεια


Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 54η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν,  το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος  Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος καλωσόρισαν στην πόλη μας τα χορευτικά συγκροτήματα ΄΄Municipal Folk Ensemble ZAGORE΄΄ από τη Βουλγαρία, ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ από το Μεξικό, ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ από το Καζακστάν και ΄΄Dance Group TRIM THE VELVET΄΄ από την Ιρλανδία  και τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία αυτή γιορτή του πολιτισμού.

Ο Αντιπερειφερειάρχης  κ. Νούσιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι μετά από δυο χρόνια πανδημίας, η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, τα Καραϊσκάκεια, επέστρεψαν και μάλιστα τόσο δυναμικά. «Ο πολιτισμός είναι ο μόνος που ενώνει. Η ειρήνη πρέπει να μας δίνει τη δύναμη να προχωράμε», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος κ. Τσιάκος  καλωσόρισε τις  χορευτικές ομάδες  «στην πόλη που αγαπάει τον πολιτισμό» συμπληρώνοντας πως ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις – ΄΄ναυαρχίδες΄΄ του πολιτισμού, όπως είναι τα Καραϊσκάκεια.

Το δικό του καλωσόρισμα έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ο οποίος, απευθυνόμενος στα συγκροτήματα, υπογράμμισε: «Βρίσκεστε στο κέντρο της Ελλάδας και στο κέντρο της καρδιάς του κόσμου. Όλοι μαζί θα στείλουμε από εδώ το μήνυμα ότι η ειρήνη είναι το ζητούμενο, το χαμόγελο.  Ο κόσμος φτιάχτηκε για το όμορφο».

Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Τα Καραϊσκάκεια οργανώνονται από την  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Παρουσιάζουν: Η Βανέσα Στυλοπούλου και η Ρίτσα Τσικρίκα.

 

Πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

>Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

>Municipal Folk Ensemble ‘’ZAGORE΄΄ Βουλγαρίας

>Λαογραφικός-Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

>Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 21:00

Λεοντάρι: Καζακστάν

Καππαδοκικό: Ιρλανδία, Μεξικό

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους και κοινωνικής προσφοράς του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας