Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στα 55α Καραϊσκάκεια


Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 55η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν,  το πρωί της Τρίτης 20 Ιουνίου, στο Παυσίλυπο, οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου πατήρ Βασίλειος Καραστέργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και ο Αντιδήμαρχος  Καρδίτσας Στέφανος Θεολόγης καλωσόρισαν στην πόλη μας τα χορευτικά συγκροτήματα «Folk Dance Ensemble Barvograi» από την Ουκρανία,  «Folk Dance Group Chudesiya» από τη Βουλγαρία,  «Buriram Rajabhat University» από την Ταϊλάνδη, και «KUD mladih Novi Pazar» από τη Σερβία, και τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία αυτή γιορτή του πολιτισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Νούσιος δήλωσε: «55 χρόνια Καραϊσκάκεια, 55 χρόνια ιστορία. Τη Δευτέρα έγινε η έναρξη και τώρα έχουμε την Υποδοχή των ξένων αποστολών. Τους καλωσορίζουμε όλους και ευχόμαστε καλή διαμονή. Καλούμε όλους του Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεολόγης τόνισε: «Καλωσορίζουμε εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας όλες τις ξένες αποστολές και ευχόμαστε καλή διαμονή. Η Καρδίτσα είναι τόπος πολιτισμού. Εύχομαι πραγματικά οι Καρδιτσιώτες να απολαύσουν τις εκδηλώσεις».

Το δικό του καλωσόρισμα έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μανώλης Στεργιόπουλος ο οποίος υπογράμμισε: «Ξεκινήσαμε τη Δευτέρα με μια εντυπωσιακή έναρξη και σήμερα είναι μια μέρα γιορτής και καλωσορίσματος των ξένων αποστολών για να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε δώρα. Η κορυφαία αυτή Γιορτή των Καραϊσκακείων σηματοδοτεί τη μεγάλη συνέχεια και το άνοιγμα στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών».

Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Τα δικά του δώρα απέστειλε και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Τα Καραϊσκάκεια οργανώνονται από την  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του μήνα, είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Παρουσιάζει: η Βανέσσα Στυλοπούλου.

 

Πρόγραμμα

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία JOIN US

>Τιμητικό αφιέρωμα στον Βασίλη Νταράλα

>Μορφωτικός, Λαογραφικός, Σύλλογος Δρακότρυπας «Η Ανάπλαση»

>Βουλγαρία («Folk Dance Group Chudesiya»)

>Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»

>Χορευτικός Όμιλος Βλοχού

>Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής

Στους υπόλοιπους Δήμους

Καλλιφώνι: Ταϊλάνδη («Buriram Rajabhat University»)

Πύργος Κιερίου: Σερβία («KUD mladih Novi Pazar»)

Παλιούρι: Ουκρανία («Folk Dance Ensemble Barvograi»)

 

Παράλληλη εκδήλωση

Τετάρτη 21 Ιουνίου  – Ώρα 11:00 π.μ.

Εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του χορού στην τοπική ανάπτυξη και στην διαμόρφωση της τοπικής ταυτότητας»

Ο Καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. Δημήτριος Γουλιμάρης θα παρουσιάσει:    

-Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός», με έμφαση στην ειδίκευση «Σπουδές στο Χορό».

-Διάλεξη με θέμα «Οι φορείς της χορευτικής παράδοσης και η σύνδεσή τους με την λαϊκή δημιουργία και την τοπική ανάπτυξη. Το φολκλόρ και οι χορευτικές παραστάσεις».

Απευθύνεται, κυρίως, σε χοροδιδασκάλους

Χώρος: «Παυσίλυπο»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας