Ειδήσεις

Οι ζωές των προσφύγων μετράνε! Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες


Πάνω από 80 μέχρι τώρα οι νεκροί, 108 οι επιζώντες που μιλούν για πολλούς αγνοούμενους. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους/τις εκατοντάδες που ήταν μέσα στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου ερχόμενο από τη Λιβύη χωρίς δυστυχώς ελπίδες.Δεν πρόκειται για ακόμη ένα ναυάγιο, ούτε για την κακιά την ώρα!

Είναι προμελετημένο έγκλημα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους: Διαλύουν χώρες, ληστεύουν τον πλούτο τους, συμμετέχουν σε πολέμους και υποδαυλίζουν εμφύλιους. Συρία, Λιβύη, Μάλι, η λίστα είναι ατελείωτη. Η Ελλάδα, συνυπεύθυνη με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θέλει να παρουσιάζεται ως “η ασπίδα της ΕΕ”. Αρνούμαστε αυτόν το ρόλο. Αρνούμαστε να μας μετατρέψετε σε παρατηρητές των φόνων που διαπράττετε.

Είναι δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών, που υλοποιεί συστηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια κι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου.

Οι πρόσφυγες της γης, οι  κολασμένοι-κυνηγημένοι στρέφονται προς την Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί ξανά η χρησιμοποίηση των πιο μακρινών κι επικίνδυνων θαλάσσιων διαδρομών, για να αποφύγουν το φράκτη του Έβρου, τα δολοφονικά push-bαck στο Αιγαίο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την άρνηση παροχής ασύλου, τις απελάσεις, τον καθημερινό ρατσισμό.

Αλλά αυτά τα ταξίδια, με τα υπερφορτωμένα σκάφη, οδηγούν πιο συχνά σε πολύνεκρα ναυάγια. Ήδη 1.116 είναι οι πνιγμένοι φέτος στη Μεσόγειο πριν το νέο έγκλημα, ενώ τουλάχιστον 3.789 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδρομές στην και από την περιφέρεια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σύμφωνα με τον ΔΟΜ και από αυτούς οι 2.406 στη  Μεσόγειο.

Οι πολιτικές που ευθύνονται για τα Τέμπη, που σκοτώνουν τους εργάτες στο Πέραμα και το λιμάνι, είναι οι ίδιες που πνίγουν τους μετανάστες στη Μεσόγειο.

Η ΠτΔ που «συγκινημένη» κατέφτασε στην Καλαμάτα, ο πρωθυπουργός που σταμάτησε την προεκλογική του εκστρατείακαι που έχουν το θράσος (μαζί με τον Ανδρουλάκη) να αποδίδουν το έγκλημα στους διακινητές, είναι οι ίδιοι που  φωτογραφίζονταν με περηφάνια στο φράκτη του Έβρου.

Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλος ο εθνικιστικός εσμός που  στηρίζουν την ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Αλλά είναι ιδιαίτερα η κυβέρνηση της Ν.Δ.που εφαρμόζει στην πιο ακραία του μορφή το αντιμεταναστευτικό νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε. με τις ποινές φυλάκισης δεκαετιών στους αλληλέγγυους (που χαρακτηρίζονται διακινητές), τη στοχοποίησηόσων ΜΚΟ βοηθούν τους πρόσφυγες, και την κατάργηση κάθε μέριμνας για αυτούς (μη παροχή ΑΜΚΑ, κατάργηση δομών φιλοξενίας, έξωση από κατοικίες κλπ).

Είναι γενικότερα οι αποφάσεις της Ε.Ε., που καταργούν στην ουσία την παροχή ασύλου στους κατατρεγμένους των πολέμων, των διώξεων και της φτώχειας,  σφραγίζοντας τα σύνορα με φράκτες και τείχη σε στεριά και θάλασσα και απαγορεύοντας την είσοδο για την υποβολή αιτημάτων ασύλου, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν να υποβάλλονται αιτήματα στις πρεσβείες των χωρών της Ε.Ε.

Πονάμε, δεν συνηθίζουμε το θανατικό, θυμώνουμε και για αυτό δεν περιμένουμε, βγαίνουμε στο δρόμο.

Μονόδρομος η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, την εξαθλίωση, την προσφυγιά.

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στον κοινό αγώνα ντόπιων με πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί “στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι”.

Γκρεμίστε τον φράχτη του ‘Εβρου.

Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Σταματήστε τα pushback!

Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!

Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!

Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της Ε.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Ραντεβού τη νέα αναγνωστική χρονιά έδωσαν τα μέλη του ομίλου Φιλαναγνωσίας του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών