Ειδήσεις

Οικοδόμοι Καρδίτσας: Διεκδικούμε ζωή με σύγχρονα δικαιώματα


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που ένωσαν τη φωνή τους με τις χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα και σε όλη τη χώρα.

Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τους δρόμους της Καρδίτσας βροντοφώναξε «Δεν ήταν η κακιά στιγμή. Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα».

Οι οικοδόμοι της Καρδίτσας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας, μετατρέψαμε τη θλίψη και την οργή σε αγώνα που έγινε η φωνή των νεκρών και έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Ενώσαμε τις φωνές μας με τη νεολαία, τα παιδιά μας, τους φοιτητές και τους μαθητές.

Απεργήσαμε μαζικά μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Στις γειτονιές της Καρδίτσας στις οικοδομές δεν κουνήθηκε φύλλο, ενώ ταυτόχρονα η προσπάθεια της εργοδοσίας σε ορισμένες περιπτώσεις να σπάσει την απεργία, έπεσε στο κενό κάτω από την αποφασιστική στάση του Συνδικάτου και των ίδιων των εργαζομένων.

Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις δεν μπορούν ούτε να κρυφτούν, ούτε να επισκιαστούν από το οργανωμένο κυβερνητικό προβοκατόρικο σχέδιο να διαλύσει την διαδήλωση της Αθήνας.

Η απεργία τσαλάκωσε την προσπάθεια συγκάλυψης του δολοφονικού εγκλήματος στα Τέμπη που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και ανέδειξε τη διαχρονική ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ενώ, ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα προσπέρασαν την τραγική στάση της ΓΣΕΕ η οποία για άλλη μια φορά απέδειξε ότι λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι των συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε την πάλη για να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί και πιο αποφασισμένοι.

Διεκδικούμε ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, δημόσιες, ασφαλείς και ποιοτικές συγκοινωνίες.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Καλούμε τους οικοδόμους να συμμετέχουν στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 11 Μάρτη στις 6:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της  Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο πλαίσιο του ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Κήρυξη του υδατόπυργου Καρδίτσας ως διατηρητέο μνημείο