Ειδήσεις

Oικοδόμοι Καρδίτσας: Όλοι στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο


Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας  συμμετέχουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και τους άλλους μαζικούς φορείς στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12μ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών. Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα.

Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του υπόλοιπου λαού και πολύ λίγο από την κρατική αρωγή. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση , ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε την απαίτηση μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον κοινό αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας.

Απαιτούμε :

  • Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.
Προηγούμενο άρθρο Αυγενάκης για τη Θεσσαλία: Κάνουμε το μέγιστο, δεν μπήκαμε στη λογική της μεζούρας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Σοφάδων για την εξαπάτηση Ατόμων Τρίτης Ηλικίας