Ειδήσεις

Όλα έτοιμα για την 30η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Καραγκούνα


Από 10 έως 14 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η 30η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Καραγκούνα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι διοργανωτές παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος

Σταθερή πολιτιστική αξία για την ΠΕ Καρδίτσας, με επίκεντρο τα παιδιά και έννοιες όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός. Ο λόγος για την Διεθνή Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών που συνδιοργανώνουν ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ‘’Καραγκούνα’’, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων,ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Μουζακίου, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, που φέτος είναι επετειακή, καθώς ‘’κλείνει ‘’ 30 χρόνια.

Για τις επόμενες πέντε ημέρες η ΠΕ Καρδίτσας θα γεμίσει ήχους, χρώματα, χορούς και παραδοσιακά παιχνίδια με την συμμετοχή 30 παιδικών και εφηβικών ομάδων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό. Η φετινή συνάντηση είναι αφιερωμένη στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών και γιαυτό θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τόσο την συμμετοχή μουσικοχορευτικού συγκροτήματος από την Ουκρανία, τόσο και παιδιών προσφύγων που φιλοξενούνται στην Καρδίτσα.

Αναμφισβήτητα τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Στην νέα γενιά επενδύουμε πολλά. Πόσο μάλλον όταν γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της πολιτιστικής μας παράδοσης, της κουλτούρας μας, αλλά και της φυσικής ομορφιάς και των αξιοθέατων της περιοχής μας, τα οποία και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις , διαδραστικές και μη, όπως η έκθεση με θέμα την υφαντική, εμπλουτίζουν γνωστικά την  Διεθνή Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα την 30η Διεθνή Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών, αφού η ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας αποτελεί υψηλό στόχο και προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

 

Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου ‘’ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ’’ κα Χρύσα Θεολόγη και στα μέλη του Δ.Σ, που με προσπάθεια και αστείρευτο μεράκι και αγάπη συνεχίζουν το έργο της αείμνηστης Μαίρης Πώποτα – Θεολόγη, κάνοντας την Καρδίτσα γνωστή – χωρίς υπερβολή- σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλώ επίσης τους Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της 30ης Διεθνούς Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών, γιατί ο πολιτισμός, ως αγωγή ψυχής, δεν έχει σύνορα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όχι στην εγκατάσταση σταθμού υγροποιημένου αερίου σε οποιοδήποτε σημείο του Παγασητικού κόλπου
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Τσιάρας από την Αθήνα: Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη