Ειδήσεις
Tags |

Όλα έτοιμα για το 1ο Hackathon στην Καρδίτσα


Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τον 1ο Διαγωνισμό Ιδεών – Hackathon που διοργανώνει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. σε συνεργασία με το ImpactHubAthens με σκοπό τη διαμόρφωση και επεξεργασία  πρωτότυπων ιδεών στους τομείς της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας.

Υποβλήθηκαν συνολικά 58 αιτήσεις συμμετοχής και θα διαμορφωθούν 6 ομάδες/ τραπέζια στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Ρίζες &Δεντροκορφές
  2. Αρωματικές συγκομιδές: Καλλιεργώντας ένα αρωματικό μέλλον
  3. Κοινωνικά υποστηριζόμενη παραγωγή (κέντρο προώθησης τοπικών προϊόντων)
  4. Αγροδιατροφικές κυκλικές λύσεις
  5. Σώστε τα δάση
  6. Μονοπάτια για βιώσιμα ταξίδια

Το Hackathon θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο χώρο του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού με την ευγενική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Στις ομάδες που θα διακριθούν θα απονεμηθούν έπαθλα και σε όλες τις ομάδες θα παρασχεθεί δωρεάν συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη ώστε οι ιδέες που θα αναπτύξουν να ωριμάσουν και να καταστούν βιώσιμες.

Μάθε περισσότερα εδώ:  RuralInnovation (anka.gr)

 

Η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. συμμετέχει στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Κοινωνικής Καινοτομίας στην Ελληνική Περιφέρεια #RURALINNOVATION που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές: Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το ImpactHubAthens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ επιβραβεύει την προσπάθεια και την αριστεία των μαθητών και φέτος
Επόμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα