Ειδήσεις

Όλα τα διδακτήρια, οι γέφυρες και τα δημόσια κτήρια της δεκαετίας ΄50 – ΄60 σε ένα Λεύκωμα


«Εν Καρδίτση τη… Διδακτήρια / Γέφυρες / Δημόσια Κτήρια 1950  έως 1950» είναι ο τίτλος του Λευκώματος που εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης, ο Δ/ντής της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Κουτρομάνος και η πολιτικός μηχανικός κ. Κατερίνα Μαντούδη.

 

Δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς τις τεχνικές υπηρεσίες για τη συγκέντρωση του υλικού και πρόσθεσε τα εξής «Η στιγμή δεν είναι τυχαία. Τότε η Ελλάδα ήταν φτωχή. Αλλά ποτέ στα δύσκολα δεν παραδίδει τα όπλα. Αυτό κάνουμε και εμείς. Διότι έχουμε κρίσεις οικονομικές, υγειονομικές, κλιματικές και κρίσεις παντός είδους. Το παραδίδουμε αυτό το Λεύκωμα στην κοινωνία και στον ιστορικό του μέλλοντος».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτρομάνος χαρακτήρισε την εν λόγω έκδοση ως πράξη αντίστασης στη λήθη του χρόνου και συμπλήρωσε τα εξής: «Ανασύραμε από το αρχείο υλικό για ενενήντα δημόσια κτήρια για αναδείξουμε το έργο των μηχανικών και των μαστόρων που συνέβαλαν στη μεταπολεμική ανόρθωσή τους».

Τέλος, η κ. Μαντούδη δήλωσε πως είδε τις φωτογραφίες κατάλαβε αμέσως τη βαρύτητά τους και τόνισε πως θα ήταν ευχής έργον και τα τωρινά έργα να μνημονεύονται στο μέλλον.

 

Τι περιλαμβάνει

Να σημειωθεί το Λεύκωμα περιλαμβάνει:

-73 διδακτήρια / δημοτικά σχολεία

-9 γέφυρες

-5 άλλα δημόσια κτήρια

-3 σημαντικά για την εποχή οδικά έργα

Δημιουργήθηκε με την επιμέλεια της πολιτικού μηχανικού Κατερίνας Μαντούδη και εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της Τεχνικής Εταιρίας Κατασκευών ΤΕΚ ΑΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 3 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Βροχές αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη