Ειδήσεις

Όλες και όλοι στη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, να μην «προσαρμοστούν» στην πολιτική φτωχοποίησης των εργαζομένων, που υπηρετεί την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, να μην προσαρμοστούν στη λογική του «περίμενε» και των επίδοξων «σωτήρων».

Να πάρουν την υπόθεση των διεκδικήσεων στα χέρια τους

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την ίδια αντεργατική περπατησιά, θεωρεί πως με τα δελτία που ονομάζει pass και με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης με όφελος από 0,00 έως 1,83 € την ημέρα και του χαρατσιού του ΤΠΔΥ, μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και  να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που για πάνω από δέκα χρόνια «κατακρεουργούν» τους μισθούς, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός και η αισχροκέρδεια αποδεκατίζει το λαϊκό εισόδημα.

Από τα χρόνια των μνημονίων έως σήμερα, που θεωρητικά έχουμε βγει από αυτά – δύο φορές μάλιστα -, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει τουλάχιστον το 40 % του πραγματικού τους μισθού, ζουν το «πάγωμα» των προσλήψεων και την κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αποδόμηση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και Παιδείας, την καταστολή, τον αυταρχισμό και το χτύπημα συλλογικών δικαιωμάτων.

Ζούμε τα αποτελέσματα του χρηματιστηρίου και της «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, της πολιτικής της πανάκριβης πράσινης μετάβασης και της απαξίωσης των εγχώριων πηγών, τα αποτελέσματα της Ρωσικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία που εκτός από την περαιτέρω εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, τώρα  μπαίνει σε νέα φάση ακόμα πιο επικίνδυνης εξέλιξης, ακόμα και πυρηνικού ολέθρου, της ενεργής εμπλοκής της χώρας μας και των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών ΗΠΑ-ΕΕ απ’ την μια και Ρωσίας και Κίνας απ’ την άλλη.

Κανείς εργαζόμενος να μην δεχθεί το έτος 2022, την ίδια στιγμή που μεγιστάνες του πλούτου σκορπάνε εκατομμύρια εν μία νυκτί για να κάνουν… τουρισμό στο διάστημα, οι λαοί να καλούνται να βγάλουν τον επερχόμενο χειμώνα με όρους 1942!

Καμία προσαρμογή στη φτώχεια – Αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια!

Κανένας να μην ξεγελασθεί με τα διάφορα pass και τα «ψίχουλα» μιας πίτας, που συνεχώς μεγαλώνει, αλλά ποτέ δεν περισσεύει για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει να λύσουν τα προβλήματα το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, οι αστικές κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των περιφερειών κάθε απόχρωσης, που τα δημιουργούν με τις πολιτικές τους!

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022, οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια Θεσσαλίας, μαζί με όλους του εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να δώσουν την δική τους απάντηση, με την μαζική συμμετοχή τους στην γενική απεργία, διεκδικώντας:

 • Αύξηση 20% στους μισθούς – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας – Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.
 • Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών.
 • Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων – αναπροσαρμογή χιλιομετρικής αποζημίωσης, αύξηση των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Την διακοπή της ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρίες της καθαριότητας και φύλαξης των εγκαταστάσεων της περιφέρειας και την πρόσληψη με μόνιμη και πλήρη εργασία, με μοριοδότηση όσων εργαζόμενων δουλεύουν σήμερα μέσω εργολάβων στην περιφέρεια.
 • Αλλαγή του άρθρου 32 του ν. 4483/17 «παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών» ώστε να γίνει υποχρεωτική και όχι να είναι προαιρετική η παροχή κινήτρων παραμονής στις νησιωτικές περιοχές και αποδέσμευση από τα πληθυσμιακά όρια.
 • Διπλασιασμό του επιδόματος των απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4354/2015.
 • Να δίνονται έγκαιρα στους εργαζόμενους τα αναγκαία ΜΑΠ, να γίνονται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους.
 • Όχι στην συμμετοχή της περιφέρειας σε Αναπτυξιακές Εταιρείες-Οργανισμούς, που αποτελούν εργαλεία μεταφοράς αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικούς φορείς και μεγαλύτερης υποβάθμισης των υπηρεσιών Περιφερειών & Δήμων, προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων.
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε τέκνο.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης, ένδυσης, διατροφής – Κατάργηση φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
 • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για τα λαϊκά στρώματα.
 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

 

Προηγούμενο άρθρο Η εορτή της φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η εθνική επέτειος του ΟΧΙ
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού