Ειδήσεις

Ολιγόωρος αποκλεισμός του Ε65 από αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της Καρδίτσας


Σε συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό του Ε65 προχώρησαν από κοινού βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Μπλόκου της Καρδίτσας και Εμπορικοί Σύλλογοι και Σωματεία  επαγγελματιών και εμπόρων όλης της Καρδίτσας, οι οποίοι έφτασαν τον χώρο του μπλόκου με μαζική αυτοκινητοπομπή προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του Μπλόκου της Καρδίτσας στον Ε65.

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα έγιναν δεκτοί από τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του Μπλόκου, με τον Κώστα Τζέλλα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) να μιλά στην κινητοποίηση, χαιρετίζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση.

Στον κοινό αγώνα για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων στάθηκαν και οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων και των σωματείων επαγγελματιών

Στην κινητοποίηση μίλησε επίσης και ο Παναγιώτης Τζόκας, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

Αποχωρώντας τα μέλη των Εμπορικών Συλλόγων και των Σωματείων  επαγγελματιών και εμπόρων της Καρδίτσας από τον χώρο του μπλόκου κρέμασαν ένα γιγαντοπανό στον Ε65.

Αναγράφει: «Παλεύουμε μαζί με τους αγρότες ενάντια στην πολιτική που τους διώχνει από τα χωράφια τους και κλείνει τα μαγαζιά μας.

Διεκδικούμε:

  1. Αντιπλημμυρικά έργα
  2. 100% αποζημιώσεις από τις καταστροφές
  3. Όχι στο νέο φορολογικό ν/σ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ+3000 ευρώ/παιδί
  4. Κατάργηση του ΕΦΚ σε καύσιμα, ενέργεια
  5. Να μην επιστραφεί η επιστρεπτέα προκαταβολή»

Συμμετείχαν: Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, Εμπορικός Σύλλογος Παλαμά, Εμπορικός Σύλλογος Σοφάδων, Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, Σωματείο Οπωροπωλών, Σωματείο ΤΑΞΙ Καρδίτσας, Σύλλογος Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Καρδίτσας, Σύλλογος Εστίασης Καρδίτσας, Σύλλογος Υδραυλικών Καρδίτσας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Περιπτέρων Καρδίτσας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών Καρδίτσας

ΠΗΓΗ: 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παρουσιάζεται ο 13ος τόμος του επιστημονικού περιοδικού Θεσσαλικά Μελετήματα