Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις του επισήμου εορτασμού του πολιούχου αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ


Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις του επισήμου εορτασμού του πολιούχου και προστάτου μας αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023.

Κατά την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εν συνεχεία, κατά την πολυΑρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ (Λευκουπόλεως) κ. Πολυκάρπου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου, μετά των Ιερέων και Διακόνων.

Ακολούθησε, η Λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνος του εορταζομένου αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού. Στην Κεντρική Πλατεία της πόλεώς μας τελέσθηκε Δέηση και ανεγνώσθη ικετήριος ευχή προς τον Άγιο.

 

Προηγούμενο άρθρο Λαμπρά τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΓΕΝΕΣΙΣ στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Ζητάμε από τους πολίτες καθαρό μήνυμα που οδηγεί στην αυτοδυναμία της ΝΔ