Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης νέου ΔΣ για την Ένωση Προέδρων Π.Ε. Καρδίτσας


Την Κυριακή στις 7 Απριλίου 2024 στην αίθουσα της ΠΕΔ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των Προέδρων των Κοινοτήτων Καρδίτσας, όπου και έγινε ο σχετικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Παπακέμου-Κρικώνη Αθανασία συνεχάρη όλους τους Προέδρους για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία με δύναμη και επιμονή. Στη συνέχεια, τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού της Ένωσης και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των  ιδρυτικών μελών της  αλλά και στις συλλογικές δράσεις που προηγήθηκαν, ώστε να συσταθεί η Ένωση. Εν συνεχεία, η Πρόεδρος παρουσίασε συνοπτικά στους σκοπούς της Ένωσης και τα μέσα για την επίτευξη αυτών,  σχολιάζοντας την πρόθεση της Ένωσης να δημιουργηθεί ένα λεύκωμα με τη βοήθεια του κου Μπάγκου, τον οποίο και ευχαρίστησε για την προθυμία του να μοιραστεί το υλικό που έχει στο αρχείο του. Ακόμη, επεσήμανε την πρόθεση δημιουργίας λογοτύπου για την Ένωση σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς.

Κατόπιν, ο ταμίας της Ένωσης κος Στυλιανός Αναστασίου προχώρησε αναλυτικά στον οικονομικό απολογισμό του ΔΣ και η Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από μέρους της Ένωσης για την προώθηση διάφορων ζητημάτων που απασχολούν τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην Ημερίδα που έγινε με κεντρικό ομιλητή τον κο Λιβάνιο, παρουσία του Προέδρου ΚΕΔΕ κου Παπαστεργίου, στις συναντήσεις που έγιναν με τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κο Τσιάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κο Νούσιο και τους Δημάρχους του Νομού, στα υπομνήματα που εστάλησαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Νομού και τέλος στη συμμετοχή μας στη δημόσια διαβούλευση για τους νόμους που αφορούσαν στον τρόπο εκλογής των Προέδρων και στον αριθμό των μελών των Τοπικών Συμβουλίων.

Τέλος, η Πρόεδρος δήλωσε πως σημαντική ήταν η συμβολή της Ένωσης στο ζήτημα της φορολόγησης των εξόδων κίνησης των Προέδρων και στη μη κατάργηση του θεσμού του Προέδρου στην έδρα των Δήμων.

Εν κατακλείδι, η Γενική Συνέλευση ανέδειξε ζητήματα ουσιώδη σχετικά με τις αρμοδιότητες των Προέδρων, τη διεκδίκηση κάποιου είδους επιβράβευσης στους Προέδρους που έχουν παραπάνω από δύο θητείες και σε ενδεχόμενη οικονομική ενίσχυση και στους εν ενεργεία Προέδρους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Στέργιου Ανδρέα, Δήμαρχο Αργιθέας για την παρουσία του και την ουσιαστική τοποθέτησή του, καθώς και την κα Ξηροφώτου Βασιλική, Αντιδήμαρχο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα που μας τίμησε με την παρουσία της. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κος Τσιάκος Βασίλης.

Η Πρόεδρος έκλεισε την Γενική Συνέλευση εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για την εξαιρετική συνεργασία που είχανε. Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία από την οποία αναδείχθηκαν οι εξής εκλεγμένοι:

Ψήφισαν 64, Άκυρα 1, Λευκά 0

 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ – 39
  2. ΚΡΑΜΠΟΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – 04

(Αναπληρωματικός)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

1.ΛΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΆΝΤΗΣ – 43

2.ΜΠΕΛΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – 34

3.ΛΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 07 (Αναπληρωματικός)

4.ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΆΙΟΣ – 06 (Αναπληρωματικός)

 

ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

  1. ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – 22
  2. ΜΑΤΖΙΑΦΟΣ ΦΩΤΙΟΣ – 21 (Αναπληρωματικός)

 

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

  1. ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 36
  2. ΚΟΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – 06 (Αναπληρωματικός)

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

  1. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – 26
  2. ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ ΒΆΙΟΣ – 25 (Αναπληρωματικός)

 

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

1.ΞΗΝΤΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – 34

2.ΜΑΡΚΑΤΣΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – 09 (Αναπληρωματικός)

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Επόμενο άρθρο ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας: Έκκληση για την μη χρήση φωτιάς