Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Ανακύκλωσης ρούχων στα Σχολεία της Καρδίτσας


Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας οργάνωσαν με επιτυχία δράση Ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών στις σχολικές μονάδες, κατά το διάστημα 5 – 15 Δεκεμβρίου.

Η δράση απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, κ. Σωτήρης Αντωνίου, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνο Ζαχαρή,  και την εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης, κ. Χαρά Βραζάλη, υπεύθυνη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, επισκέφτηκαν  κατά σειρά τα 2ο Γυμνάσιο,  2ο ΕΠΑΛ,  3ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο και  Μουσικό Σχολείο, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς  τους Διευθυντές των Σχολείων για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Σκοπός και στόχος αυτής της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές  για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση ποιότητας της ζωής τους, αφού με την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών μειώνονται τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή, συνεισφέροντας έτσι στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και επιπλέον να δείξουν ότι νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους, καθώς η εταιρεία Ανακύκλωσης EASTWEST που συλλέγει τα ρούχα και τα παπούτσια ανταποδίδει στο Δήμο δωροεπιταγές που μοιράζονται σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση,        φέρνοντας στα σχολεία τους ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζονται πλέον, αποδεικνύοντας αφενός πως νοιάζονται πραγματικά για το συνάνθρωπο και αφετέρου πως τους ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στα σχολεία ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε γενικότερα στις μορφές Ανακύκλωσης που δραστηριοποιούνται από τον Δήμο Καρδίτσας και τόσο οι μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί των σχολείων ικανοποιήθηκαν από την ενημέρωση. Στη συζήτηση που ακολούθησε στο Μουσικό Σχολείο οι μαθητές, όντας συνειδητοποιημένοι για την αξία της ανακύκλωσης, ζήτησαν  υλικό  για όλες τις μορφές ανακύκλωσης, ενώ πρότειναν αυτό να αποσταλεί μέσω των Σχολείων σε όλους τους γονείς των μαθητών.

Όπως είναι φυσικό, ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε σύντομα να στείλει υλικό στα σχολεία για όλες τις δράσεις του Δήμου Καρδίτσας που αφορούν σε όλες τις μορφές ανακύκλωσης.

Ο Διευθυντής της Δ.Ε, κ. Ζαχαρής, μίλησε στους μαθητές για την αξία της ανακύκλωσης, καλώντας τους να μαζέψουν στο Σχολείο τους ρούχα και παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν πια, ενώ η κ. Βραζάλη παρουσίασε με διαφάνειες το θέμα της ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών.

Η συνεργασία του Δήμου με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποβλέπει όχι μόνο να συγκεντρωθούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες ειδών ιματισμού αλλά και να καλλιεργηθούν ταυτόχρονα στους νέους μαθητές η περιβαλλοντική συνείδηση και η αλληλεγγύη.

 

Προηγούμενο άρθρο Στη μουσική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μουζακίου παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
Επόμενο άρθρο Η Ε.Δ.Υ.ΘΕ για τη συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ