Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η φωτογραφική έκθεση ‘’ Εύζωνες – Οι θεματοφύλακες των αφανών’’, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και το Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Η ίδια η δημιουργός – φωτογράφος κα Δήμητρα Χατζηαδάμ μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία, από την καθημερινή και επί σειρά ετών επαφή της με το επίλεκτο Σώμα των Ευζώνων. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να αποτυπώσει μια σειρά από στιγμές – συμβολικές και μη- από την εκτέλεση της υπηρεσίας των Ευζώνων.

Παράλληλα στην έκθεση περιλαμβάνονταν και 6 εντυπωσιακές αναπαραστάσεις των Ευζωνικών στολών καθώς και 45 έργα που συνοδεύονταν από σπάνιες βιωματικές καταθέσεις των Ευζώνων και μοναδικά ηχητικά ντοκουμέντα.

Χαρακτηριστικό της απήχησης που είχε η έκθεση στο κοινό της Καρδίτσας, είναι ότι την επισκέφτηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιο, περιφερειακοί σύμβουλοι, βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι συλλόγων, σχολεία και πλήθος κόσμου.

Μοναδική και η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, που ερμήνευσε γνωστά εμβατήρια και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση τιμής και μνήμης του ποιητή, μουσικού Χρήστου Διαμαντή
Επόμενο άρθρο Προσηλωμένος στο σπουδαίο ματς στο Περιστέρι ο Α.Σ. Καρδίτσας