Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της ΠΕΔ για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο/ημερίδα που αφορούσε στις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Ν.4804/2021 στο εκλογικό σύστημα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Σε μία γεμάτη από δημάρχους και αιρετούς αίθουσα οι ερωτήσεις που τέθηκαν και οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν ήταν πολλές, καθώς το διάστημα που απομένει για να οργανωθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων είναι πλέον μικρό.

Διοργανωτής ήταν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Οργάνωσηςκ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους αυτοδιοίκητους της Θεσσαλίας για τις ενέργειες που καλούνται οι υποψήφιες παρατάξεις αλλά και υποψήφιοι να πράξουν και απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν στις υποψηφιότητες, στους συνδυασμούς, στα ψηφοδέλτια, στις εκλογικές δαπάνες, στα κωλύματα εκλογιμότητας-ασυμβίβαστα, στην κατάρτιση των συνδυασμών, στην κατανομή των εδρών δημοτικών συμβουλίων, συμβουλίων Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων κ.α.

Ιδιαίτερα αναλυτική τοποθέτηση για τα παραπάνω εκλογικά ζητήματα έκανε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού του ΥΠ.ΕΣ. κ. Κίμωνας Σιδηρόπουλος.

Το σεμινάριο/ημερίδα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον Δήμαρχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Δ.Σ. Δήμων, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη διοικητικών και λοιπών υπηρεσιών. Το παρόν έδωσε και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή αιρετών στο σεμινάριο και αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ αλλά και το στέλεχος του Υπουργείου για την παρουσία τους δήλωσε: Μετράμε ήδη αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ανοιχτά ζητήματα που μέχρι στιγμής μας προβλημάτιζαν και ερωτήματα επί της εκλογικής διαδικασίας ως επί το πλείστον σήμερα απαντήθηκαν. Εν αναμονή λοιπόν των διατάξεων και των  εγκυκλίων που, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας, θα εκδοθούν άμεσα.

Προηγούμενο άρθρο Ενωμένοι Θεσσαλοί: Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Παραμένει σε επιφυλακή λόγω καύσωνα ο Δήμος Μουζακίου