Ειδήσεις

Ομιλία πολύτεκνου τέκνου στην Μητρόπολη Καρδίτσας για την αναγκαιότητα ύπαρξης πολύτεκνων οικογενειών


Σεβασμιότατε, Πανοσιολογιώτατε, σεβαστοί Ιερείς, αξιότιμη κ. πρόεδρε, κυρίες και κύριοι. Έχω την ευλογία και την χαρά να είμαι γόνος πολύτεκνης οικογένειας και ως εκ τούτου δύναμαι να εκφέρω άποψη για την ζωή εντός μιας παραδοσιακής, πολυμελούς οικογένειας. Αυτής που δημιουργείται από την ένωση του άνδρα με την γυναίκα και σαν καρπό αγάπης έχει την κατά το δοκούν τεκνοποίηση.

Δυστυχώς δεν μαζευτήκαμε σήμερα για κάποια μεγάλη χαρά ή μυστήριο, αλλά μας ένωσε η ανάγκη για αντίσταση απέναντι σε σχέδια σκοτεινά, σχέδια άνωθεν. Σχέδια τα οποία έχουν ως στόχο την διάλυση της μόνης, αληθινής οικογένειας. Ο επίκαιρος νόμος, με τον οποίο ανοίγει η κερκόπορτα στην κοινωνία μας, επιτρέπει με ανθρώπινη επιβολή τον γάμο και την τεκνοθεσία σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Σε συνδυασμό με όλα τα άλλα κακώς κείμενα στην κοινωνία, όπως η διαρκής γενοκτονία αγέννητων παιδιών, η παιδική σεξουαλικοποίηση και άλλα, θέλει να δώσει την χαριστική βολή στην βασικότερη δομή της ανθρώπινης κοινωνίας αλλά και του έθνους μας: την οικογένεια.

Μια οικογένεια η οποία προσφέρει στο παιδί θεμελιώδη και καλή ψυχολογική κατάσταση. Η καθημερινότητα μέσα σε μια πολυμελή, παραδοσιακή οικογένεια είναι βασισμένη σε σταθερές οι οποίες δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον για τα τέκνα. Η ανάγκη για αποδοχή, αγάπη και ασφάλεια μπορούν και παρέχονται επαρκώς μόνο μέσα στην παραδοσιακή οικογένεια. Ειδικότερα δε όταν υπάρχει πολυτεκνία, ακόμη και τα παιδιά μεταξύ τους λειτουργούν καταλυτικά και συμπληρωματικά στον ρόλο των γονέων και πληρούν ανάγκες, όπως για παράδειγμα αυτή της ασφάλειας, μεταξύ τους. Έτσι δομείται από τα πρώτα βήματα του νηπίου μια σταθερότητα που με βάση της αρχές της ψυχολογίας θα μεγαλώσει έναν ώριμο άνθρωπο, έτοιμο να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Μια οικογένεια η οποία διδάσκει. Η συνύπαρξη με γονείς και αδέρφια προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες από πολύ μικρή ηλικία. Εικόνες και γνωρίσματα για τα δυο φύλα είναι εξασφαλισμένα. Παράλληλα, δεν λείπουν ποτέ οι κανόνες που όχι απλώς δεν περιορίζουν αλλά απελευθερώνουν πνευματικά και νοητικά το παιδί και του διδάσκουν τα όρια και τις υποχρεώσεις του. Έτσι λοιπόν, όταν τα παιδιά συγκατοικούν με τα αδέλφια τους, κατανοούν βιωματικά την ανθρώπινη ύπαρξη και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου, και είναι σε θέση να γνωρίζουν τις υποχωρήσεις τους. Από το πιο απλό μοίρασμα του φαγητού μέχρι την οικονομική διαχείριση του οικογενειακού κορβανά, όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως διδάσκονται τον αλτρουισμό και την έμπρακτη αγάπη προς τα αδέρφια, τους γονείς και κατ’ επέκταση ολόκληρη την κοινωνία. Ειδικότερα δε σε μια εποχή ατομισμού και αδιαφορίας, τα διδάγματα που προσφέρονται στην πολύτεκνη οικογένεια είναι χρησιμότερα από ποτέ.

Μια οικογένεια η οποία γαλουχεί με αξίες. Από τον γάμο των γονέων υπάρχει ντε φάκτο ηθική βάση πίστης, αγάπης και φιλοπατρίας. Αυτές οι σταθερές περνούν και σε όλα τα παιδιά. Εντυπώνονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στις συνειδήσεις τους, και όχι απαραίτητα με τα λόγια. Το παράδειγμα των γονέων που παρά τις αντιξοότητες επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο πολλά παιδιά και να τους προσφέρουν ό,τι καλύτερο γίνεται, είναι αρκετό. Για να διδάξει στα παιδιά την αγάπη, για να καταλάβουν πως είναι μέλη της κοινωνίας και να θέλουν να ανταποδώσουν όσα έλαβαν στους γύρω τους.

Μια οικογένεια η οποία προστατεύει. Με τον δείκτη της παιδικής εγκληματικότητας να φτάνει σε πρωτόγνωρα ύψη, είναι σημαντικό για την σωματική και ψυχολογική ευρωστία του παιδιού να υπάρχει υγιής σχέση με γονείς και αδέρφια, έτσι ώστε να μπορεί να βρει στήριγμα σε οποιαδήποτε δυσκολία προκύπτει λόγω της γύρω του ανηθικότητας.

Μια οικογένεια η οποία αγαπά. Πως να μην αγαπάει άλλωστε; Όταν το ζευγάρι αναγνωρίζει τις δυσκολίες που θα περάσει κοινωνικά δημιουργώντας χριστιανική οικογένεια, τότε αυτό το πνεύμα αυτοθυσίας περνάει αυτομάτως και στα παιδιά. Δεν είναι όλα εύκολα μέσα στην βιωτή μιας πολύτεκνης οικογένειας. Απαιτούνται καθημερινά θυσίες. Όμως γίνονται πρόθυμα από τους γονείς και με την σειρά τους τα παιδιά ταυτίζονται. Γιατί βλέπουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως μια καλύτερη κοινωνία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την θυσία για τον συνάνθρωπο. Και στην πολυτεκνία υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι για να εφαρμόσει ένα παιδί το θυσιαστικό πνεύμα.

Μια οικογένεια η οποία μεγαλώνει ενσυνείδητους Έλληνες. Όλα όσα επιτελούνται μέσα στον πυρήνα της κοινωνίας, την πολύτεκνη οικογένεια, είναι επαναστατικά. Τόσο απέναντι στην αδυναμία της ανθρώπινης φύσης όσο και στην κοινωνική σήψη. Ως προς το δεύτερο, η οικογένεια αποτελεί την μόνη ελπίδα για επάνοδο του έθνους μας σε σεβαστά επίπεδα, οικονομίας, ισχύος, ευμάρειας και ασφάλειας. Όχι μόνο επειδή διατηρείται σταθερό και ανόθευτο το γένος, αλλά επειδή και όσοι Έλληνες υπάρχουν χάρις σε αυτήν έχουν πλήρη ταύτιση με τα διαχρονικά ιδανικά του Ελληνισμού. Γιατί αυτά έμαθαν από τους γονείς τους. Γιατί έμαθαν να συγκρίνονται με την πολύτεκνη οικογένεια των Υψηλάντηδων που μας έκανε σήμερα ελεύθερους και τους μιμούνται σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Αυτά και άλλα πολλά προσφέρει μια χριστιανική, ελληνική, παραδοσιακή, πολύτεκνη οικογένεια στα παιδιά της και σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτά θέλουν οι ισχυροί να εκλείψουν ώστε να χαθούμε ως κοινωνία, να μεταβούμε σε μια σκοτεινή πνευματική κατάσταση χωρίς επιστροφή. Ο μόνος διαφαινόμενος τρόπος αντίστασης ενάντια στην διάλυση είναι η στήριξη και δημιουργία νέων, ει δυνατόν πολύτεκνων, οικογενειών. Έτσι θα αναβιώσουν οι πανανθρώπινες αξίες που διατήρησαν το έθνος μας ζωντανό για αιώνες και θα προσφέρουν στα παιδιά, για τα οποία φωνάζουμε εσχάτως πως πρέπει να έχουν μητέρα και πατέρα, ένα καλύτερο αύριο.

Ας αντισταθούμε λοιπόν.

 

Από τον Ιάσονα Χατζηγεωργίου του Δημητρίου, γόνο πολύτεκνης οικογένειας, φοιτητή στο τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού – Με αφορμή την ψήφιση νομοσχεδίου για γάμο και τεκνοθεσία ομοφυλοφίλων

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ για τις ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο
Επόμενο άρθρο Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες την Πέμπτη στη Νίκαια