Ειδήσεις

Ομιλητής στην ημερίδα του 15ου OTS Forum ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας


Ομιλητής στην ημερίδα αιρετών του 15ου OTS Forum, με τίτλο «Ψηφιακή στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα με ορόσημο το 2030» ήταν ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Ο κ. Κουρέτας μίλησε για τη χρήση των νέων τεχνολογιών για την κατάλληλη πρακτική καλλιέργειας και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων αναπτύσσοντας το παράδειγμα των Κερασαιώνων της Έδεσσας.

Στην παρουσίαση του ο νέος περιφερειάρχης τόνισε πως η χρήση νέων τεχνολογιών και υποδομών «έξυπνης γεωργίας» μπορούν να αναπτύξουν τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, ανοίγοντας νέα πεδία στην κατεύθυνση της αύξησης της υπεραξίας των αγροτικών προϊόντων, καθιστώντας τα ανταγωνιστικά στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουρέτας παρουσίασε το παράδειγμα των κερασαιώνων της Έδεσσας, όπου χρησιμοποιούνται ψηφιακά εργαλεία για τον προσδιορισμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κερασιών, τη λήψη δειγμάτων καρπών και εδαφών προκειμένου να αναπτυχθούν μοντέλα πρόβλεψης του όγκου και της ποιότητας της παραγωγής, αλλά και τη διαμόρφωση ποιοτικών ζωνών καλλιέργειας.

Με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων, οι παραγωγοί είναι σε θέση να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους, να πετύχουν ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας και άρα ενίσχυση της εγχώριας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας, υποστηρίζοντας την τοπική παραγωγή και αποκτώντας ισχυρά πλεονεκτήματα στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές είπε χαρακτηριστικά ο κ Κουρέτας.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν επίσης  ο Υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας – Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας – Δήμαρχος Πυλαίας – ΧορτιάτηΙγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Προηγούμενο άρθρο Την μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εόρτασε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Καρποχώρι Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία