Ειδήσεις

Οργάνωση και λειτουργία αποθηκευτικών χώρων: Από τη θεωρία στην πράξη


Με επιτυχία υλοποιήθηκε το διήμερο Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, με Θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία αποθηκευτικών χώρων: Από τη θεωρία στην πράξη».

Με αυτό το σεμινάριο ο Σύνδεσμος άνοιξε τον πρώτο κύκλο της σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αντικείμενο την εφοδιαστικη αλυσιδα, με στόχο να προσφέρει έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση στα στελέχη των επιχειρήσεων-μελών του, σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, τις μελλοντικές τάσεις και τις αναδυόμενες τεχνολογίες στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του 1ουσεμιναρίου οι συμμετέχοντες εφοδιάστηκαν με τις αναγκαίες γνώσεις αναφορικά με την οργάνωση και την λειτουργία των αποθηκευτικών χώρων. Το πρόγραμμα κάλυψετο θεωρητικό και το πρακτικό σκέλος, εστιάζοντας σε πραγματικά παραδείγματα, ασκήσεις, οπτικοακουστικό υλικό και μελέτες περίπτωσης. Παράλληλα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις εξελίξεις και τις αναδυόμενες τεχνολογίες (ψηφιακός μετασχηματισμός) που μπορούν να εφαρμοσθούν σε αποθηκευτικούς χώρους.

Η θεματολογία του 1ου Σεμιναρίου είχε ως εξής:

Υφιστάμενη κατάσταση και μελλοντικές τάσεις του τομέα Εφ. Αλυσίδας στην Ελλάδα

  • Χωροταξική οργάνωση αποθηκευτικών χώρων
  • Λειτουργική οργάνωση αποθηκευτικών χώρων
  • Κοστολόγηση διαδικασιών αποθήκευσης με χρήση της μεθόδου

Activity-basedcosting

  • Πληροφοριακά συστήματα αποθηκευτικών χώρων
  • Τεχνολογίες Logistics 4.0

Εισηγητές του Σεμιναρίου ήταν οι κ.κ.

Βασίλης Ζεϊμπέκης,Executive Advisor της εταιρίας OPTILOG Advisory Services και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο οποίος διατελεί επίσης Πρόεδρος ΔΣ στην Ελληνική Εταιρεία Logistics (ΕΕL), μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής και σύμβουλος σε θέματα μεταφορών στα Ηνωμένα Έθνη (UNECE) και στην Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εδώ και 9 έτη, και

Αναστάσιος Γιαλός, Senior Supply Chain Consultant, έμπειρος σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Logistics και μεταφορών στην OPTILOG Advisory Services,ο οποίος τα τελευταία χρόνια συμβάλει ενεργά στη νυλοποίηση σημαντικών έργων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια κατάρτισης στελεχών.

Το δεύτερο σεμινάριο του 1ου Κύκλου, θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21Μαΐου 2022 και θα έχει θέμα: “Σχεδιασμός και εκτέλεση μεταφορικού έργου: Από τη θεωρία στην πράξη ”.

Τα 2 αυτά προγράμματα είναι αυτοτελή. Ωστόσο και τα 2 μαζί παρέχουν μια πολύπλευρη, άμεσα εφαρμόσιμη και πρακτική τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για τα εμπλεκόμενα μέρη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που ενδιαφέρονται να πετύχουν βιώσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου
Επόμενο άρθρο OMIC-Engine: Αναδεικνύοντας το μέλλον της Συνθετικής Βιολογίας στη χώρα μας