Ειδήσεις

Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ): 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Η  δολοφονική επίθεση αστυνομικού σε βάρος αυτήν την φορά του δεκαεξάχρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του, το βράδυ της 4/12/2022 στην δυτική Θεσσαλονίκη, αποτελεί ακόμη μια κραυγαλέα απόδειξη πως η κλιμάκωση της πολιτικής της βίας και της καταστολής στους δρόμους απειλεί την ζωή όλων, προξενεί αίσθημα γενικής ανασφάλειας και τρόμου.

Οι πυροβολισμοί σε ευθεία βολή σε βάρος ενός άοπλου, κυνηγημένου κλέφτη μερικών λίτρων καυσίμου από βενζινάδικο είναι η επιβεβαίωση της βαρβαρότητας που εκπορεύεται από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς σε βάρος όλης της κοινωνίας, των εργαζόμενων, των νέων, των απόκληρων.

 Αυτοί που οπλίζουν τα χέρια των αστυνομικών είναι αυτοί που σκορπάν καθημερινά την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση με τις πολιτικές τους και αντιμετωπίζουν τον λαό και την νεολαία ως εχθρούς. Είναι οι ίδιες δυνάμεις και τα ίδια ταξικά συμφέροντα που ευθύνονται για την σωρεία κρατικών δολοφονιών και της συνεχούς βίας σε βάρος απεργών, φοιτητών και προσφύγων. 

 Είναι οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, του νέου αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, του Ρομά Νίκου Σαμπάνη και τόσων άλλων.

Δεν πρέπει να συνηθίσουμε αυτήν την βαρβαρότητα και την δολοφονική βία.

Δεν πρέπει  να σκύψουμε το κεφάλι στην καθημερινή τρομοκρατία στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια!

Οι εργαζόμενοι, η  νεολαία, ο λαός θα αντισταθούν μαζικά καταδικάζοντας τους  ένστολους δολοφόνους και αυτούς που τους υποκινούν, τους προστατεύουν, τους αθωώνουν και τους στέλνουν  ενάντια στην ζωή και την ασφάλεια της κοινωνίας !

Καρδίτσα 5/12/2022

 

 

Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου
Επόμενο άρθρο διοίκηση της Α.Σ. Καρδίτσας Κ.Α.Ε. για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ