Ειδήσεις
Tags |

Οριστική διαγραφή από μέλος του ΔΣ του Προέδρου της ΕΛΜΕ Καρδίτσας


Μετά την πραγματοποίηση έκτακτου ΔΣ με αποκλειστικό θέμα την εξέταση της έγγραφης ενυπόγραφης καταγγελίας που κατέθεσε η εκπρόσωπος της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή από μέλος του ΔΣ του Προέδρου της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Ακολουθεί το κείμενο της έγγραφης καταγγελίας:

«Το Σάββατο 16/10/21 έγινε στην Αθήνα η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, για να αποφασίσει τα βήματα για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Προηγήθηκε η αντίδραση του κλάδου, συντεταγμένα και με μαζική συμμετοχή απέναντι στην αξιολόγηση και στην πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.  Αυτό εκφράστηκε:

α) με την Απεργία Αποχή, όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων απείχαν από τις συνεδριάσεις, παρά τις απειλές του υπουργείου

β) με τη μεγάλη συμμετοχή στην 24/ωρη απεργία, στις 11 Οκτώβρη, όπου συμμετείχαν 100.000 εκπαιδευτικοί και πραγματοποιήθηκαν δυναμικά συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απόδειξη της βούλησης του κλάδου να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα, κι ενώ ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση ήταν σε εξέλιξη, η ΔΑΚΕ σε επίσημη ανακοίνωσή της, τοποθετήθηκε ενάντια στην Απεργία Αποχή, αναπαράγοντας την κυβερνητική ρητορική του φόβου και των απειλών.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, και το πώς ο ίδιος «ερμήνευσε» την απόφαση της ΕΛΜΕ, παραθέτουμε την πρόταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας προς την Γενική Συνέλευση των προέδρων, που πάρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 15/10 και, ενδεικτικά, την πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους:

Απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕ Καρδίτσας 15/10/2021

1.Προτείνουμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης με κάθε πρόσφορο τρόπο.

2.Να καλύψει η ΟΛΜΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. με πανελλαδικέςκυλιόμενες στάσεις εργασίας) τους συναδέλφους που ενδεχομένως δεχθούνπιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες για την αξιολόγηση.

3.Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία σεσυνεννόηση με τη ΔΟΕ μέσα στον Οκτώβρη. Να προταθεί η μέρα αυτή σεΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για πανεργατική απεργία ενάντια στον αντισυνδικαλιστικόνόμο Χατζηδάκη. Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για συντονισμό
και συνέχιση του αγώνα.

4.Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση.Προχωράμε ακυρώνοντας την αξιολόγηση στην πράξη συλλογικά καισυντεταγμένα με πρόσφορους τρόπους που θα προταθούν από την Ομοσπονδία.

5.Να μη συνεδριάσει κανένας σύλλογος με θέμα τον προγραμματισμό τουεκπαιδευτικού έργου την προσεχή εβδομάδα.

6.Η ομοσπονδία να απευθυνθεί στους συναδέλφους διευθυντές που καλούνταινα σηκώσουν το βάρος της αξιολόγησης.

Απόφαση ΕΛΜΕ Πειραιά

Επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής με όλα τα νόμιμα μέσα(όπως συνοπτικά περιέχεται στο φύλλο excel, όπου καταγράφηκε η ψηφοφορία)

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στη Γενική Συνέλευση των προέδρων, το Σάββατο 16-10-21, ψήφισε ΛΕΥΚΟ, ενώ λίγες ώρες πριν έφυγε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας με την παραπάνω απόφαση, η οποία με σαφήνεια τάσσεται με την επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής. Η ΛΕΥΚΗ ψήφος, στην προκειμένη περίπτωση, καταγράφεται ως ψήφος ΚΑΤΑ της Απεργίας Αποχής, άρα και κατά της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας συντάχθηκε με την επίσημη θέση της ΔΑΚΕ, αντιστρατεύτηκε στην απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και συνέβαλε στην αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας, μαζί με τους προέδρους άλλων ΕΛΜΕ που επίσης ανήκαν, στην πλειοψηφία τους, στη ΔΑΚΕ.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, αναφέρονται τα εξής:

Άρθρο 17

1) Τακτικό μέλος του ΔΣ στη δράση του στον μαζικό χώρο δεν συγχωρείται:

α)…, β)…, γ)…, δ) να αντιστρατεύεται στις αποφασισμένες ενέργειες του ΔΣ, έστω κι αν μειοψήφησε στις σχετικές αποφάσεις.

2) Κάθε μια από τις προηγούμενες παραβάσεις αποτελεί λόγο μέχρι και έκπτωσης του υπαιτίου από τη θέση του τακτικού μέλους του ΔΣ.

Στο ίδιο άρθρο προβλέπονται οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν και είναι:

α) έγγραφη επίπληξη

β) προσωρινή διαγραφή από το ΔΣ μέχρι έναν (1) μήνα

γ) οριστική διαγραφή από μέλος του ΔΣ

δ) διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ

Ως εκ τούτου καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την απαράδεκτη αντισυναδελφική και κατάφωρα αντικαταστατική του πράξη και προτείνουμε την

Οριστικη διαγραφη απο μελος του ΔΣ»

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτή του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Κλεόπα
Επόμενο άρθρο Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας για το θάνατο της Φ. Γεννηματά