Ειδήσεις

Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας


Για μια «συμφωνία ευθύνης ότι όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα πιο σκληρά» έκανε λόγο ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος ενώ στην αίθουσα είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο δήμαρχος προέβη σε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Το karditsanews ήταν εκεί και σας παραθέτει αναλυτικά όλη τη δήλωση του δημάρχου:

«Η τελετή σήμερα είναι μια από τις κορυφαίες διαδικασίες της Αυτοδιοίκησης. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός διότι είναι η αφετηρία μιας νέας αρχής, είναι η αφετηρία της ελπίδας ότι η επόμενη πενταετία θα είναι μια πενταετία δημιουργική για όλους τους συμπολίτες μας.

Να πω τώρα στο τέλος της τετραετίας ότι η προηγούμενη θητεία ήταν μια θητεία δύσκολη. Μια θητεία όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προσκλήσεις και μεγάλες καταστροφές.

Να σας θυμίσω ότι η Καρδίτσα χτυπήθηκε πολύ σκληρά από τον Ιανό, από τον Daniel, από τον Elias.

Να σας θυμίσω ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια υγειονομική κρίση που άλλαξε η ζωή μας βάναυσα, θα έλεγα, μέσα σε λίγες νύχτες.

Πολλοί από εμάς χάσαμε δικούς μας ανθρώπους άδικα.

Να σας θυμίσω την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία που άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα σε όλη την κοινωνία.

Σε όλες αυτές, λοιπόν, τις προκλήσεις προσπαθήσαμε και ανταποκριθήκαμε, θα έλεγα, με γενναιότητα, με αποφασιστικότητα και με αξιοπρέπεια.

Ο κόσμος, βουτηγμένος στα προβλήματά του, έπρεπε να πάρει δύναμη από εμάς. Έπρεπε να σταθούμε δυνατοί. Έπρεπε να δώσουμε το έναυσμα ότι μπορούμε.

Και μπορούμε να κάνουμε την περιοχή μας ακόμη καλύτερη από ότι ήταν πριν.

Είχαμε μαζί μας τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, είχαμε μαζί μας αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά ήθελαν η περιοχή μας να γίνει καλύτερη.

Χάρη σε αυτούς, λοιπόν, τους συμμάχους μπορέσαμε και κάναμε το έργο που επιτελέσαμε. Χωρίς αυτούς, το έργο μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Βέβαια, όπως συμβαίνει σε όλες τις σελίδες της ιστορίας μας, υπήρχαν και άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να επενδύσουν στην τοξικότητα, στη συκοφαντία, νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσουν πολιτικά οφέλη.

Ο κόσμος ο οποίος έχει πάντοτε ταυτότητα στην κρίση του τους έβαλε στην άκρη. Και τους έβαλε στην άκρη για το καλό του τόπο.

Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα κέρδισαν τη συκοφαντία, την τοξικότητα και θα έλεγα και τον λαϊκισμό.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, η Δημοτική Αρχή πήρε ένα πολύ υψηλό ποσοστό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το υψηλό ποσοστό για εμάς δεν είναι μια λευκή επιταγή.

Είναι μια συμφωνία ευθύνης ότι όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα πιο σκληρά έχοντας ως χρέος και σε αυτούς τους ανθρώπους που μας έδωσαν το δικαίωμα να τους εκπροσωπήσουμε, να είμαστε έτοιμοι, τίμιοι απέναντί τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω σε όλους ότι όσον αφορά εμένα προσωπικά, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για μια περιοχή που μας έχει ανάγκη για να δώσουμε τις υποδομές τις οποίες λείπουν και αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν πολλά από μας να τους σηματοδοτήσουμε την ελπίδα, την εξωστρέφεια που έχει ανάγκη η περιοχή.

Θέλω όλοι μας σήμερα να φύγουμε όλοι από εδώ  δίνοντας έναν λόγο.

Έναν λόγο ότι μετά από πέντε χρόνια θα έχουμε δώσει όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό από όπου μας έχει τάξει ο κόσμος να υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση.

Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε όλοι. Αφήνοντας στην άκρη τα άκρα και τις ακρότητες και κοιτάζοντας να έχουμε ως μοναδικό γνώμονα και σκοπό το καλό αυτού του τόπου που πιστεύω ότι θέλουν να το υπηρετήσουμε.

Με αυτά τα λίγα, λοιπόν, εύχομαι μια καλή, δημιουργική θητεία, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, σε όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους τοπικούς συμβούλους και να τους διαβεβαιώσω ότι η πόρτα του γραφείου θα είναι ανοιχτή για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Διότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τους νικητές του διαγωνισμού Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία βράβευσε ο Κώστας Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Πέντε νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας