Ειδήσεις

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά πληρώνουμε με την ίδια μας τη ζωή τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας. Αντιλαμβανόμαστε πως οι  εγκληματικές ευθύνες και οι αιτίες που οδήγησαν  στο τραγικό αυτό συμβάν, βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ειδικά από το 1991 και μετά, μέσω της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών.

Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

Να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία μας μπορούμε να παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χάνει τη ζωή του ή σακατεύεται κανείς στον 21ο αιώνα για να βγάζουν κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πολυεθνικές.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας