Ειδήσεις

ΠΑΑ: Πώς θα κατανεμηθούν οι γεωργικές συμβουλές ανά περιφέρεια


Στις 141.944 ανέρχονται οι γεωργικές συμβουλές που θα δοθούν στους δικαιούχους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο υπομέτρο 2.1 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα – Στήριξη για αποκόμιση οφέλους από τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών», του ΠΑΑ.

Η κατανομή των συμβουλών όπως και της ενίσχυσης θα γίνει ανά περιφέρεια. Σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση της πρόσκλησης η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 93.800.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και εθνικούς πόρους. Η συνολική δημόσια δαπάνη, εθνική και ενωσιακή, εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το ανώτατο ύψος ενίσχυσης και ο αντίστοιχος, ενδεικτικός, αριθμός συμβουλών ανά δικαιούχο (πάροχο) περιορίζεται στα ποσά του πίνακα 4, ανάλογα με την Περιφέρεια για την οποία αιτείται και πρόκειται να παρέχει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Το ανώτατο ύψος ενίσχυσης και ο ανώτατος αριθμός συμβουλών ανά δικαιούχο (πάροχο), όπως αυτά ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, δεν μεταβάλλονται σε περίπτωση τροποποίησης της συνολικής δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης και της κατανομής ανά Περιφέρεια.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αρ. συμβούλων: 14.012

Δ.Δ.: 9.089.307 ΕΥΡΩ

Προηγούμενο άρθρο Σπίτι μου: Το δάνειο εγκρίθηκε, δυσεύρετα τα ακίνητα για τους νέους
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού επί τη Συνάξει των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων