Ειδήσεις

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Lake Polo στη λίμνη Πλαστήρα


Μία ακόμη διοργάνωση που στοχεύει στην σύνδεση της Λίμνης Πλαστήρα με διεθνή αθλητικά και άλλα γεγονότα, ξεκινά σήμερα στην πλαζ Λαμπερού. Πρόκειται για το Beachpolistas World Tour, όπως είναι διεθνώς γνωστό. Μάλιστα η φετινή διοργάνωση για τη χώρα μας ξεκινά από τη λίμνη Πλαστήρα, για να ταξιδέψει σε Κροατία, Μεξικό, Χιλή, Αυστραλία και ΗΠΑ. Ουσιαστικά στη λίμνη Πλαστήρα οργανώνεται το πρώτο ιστορικά LakeWaterPoloEvent που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παγκόσμιας λίγκας, Beachpolistas World Tour.

Το Beachpolistas World Tour οργανώνεται στη Λίμνη Πλαστήρα, με εφόδιο το περυσινό μονοήμερο event, έγινε πρώτο θέμα σε ιστοσελίδες παγκοσμίως σχετικές με την υδατοσφαίριση και προβλήθηκε μέχρι και στην Ιταλία. Παράλληλα, κορυφαίοι αθλητές της υδατοσφαίρισης στηρίζουν δημόσια το event, όπως για παράδειγμα ο Μαξ  Ίρβινγκ και η Στεφανία Χαραλαμπίδη, αμφότεροι μέλη της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με το κορυφαίο αυτό γεγονός ξεκινά ουσιαστικά η «Ναυταθλητική Εβδομάδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα», με κέντρο το Λαμπερό, η οποία θα ολοκληρωθεί με τον «22 Διάπλου της Λίμνης Πλαστήρα» την 1η Αυγούστου. Συνδιοργανωτές της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης η IBWPAS, της AG STARDOM και ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού – Λίμνης Πλαστήρα  και τον ομώνυμο Δήμο που στηρίζει οικονομικά τη διοργάνωση.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με τον covid-19, οι οργανωτές κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και να ετοιμάσουν στην εντέλεια ένα πρωτόγνωρο και εναλλακτικό αθλητικό τουρνουά για την περιοχή. Στη διοργάνωση θα τηρηθούν ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά τον COVID-19 και η ομάδα των εθελοντών Beachpolistas.

Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει η Λίμνη Πλαστήρα συνώνυμο εναλλακτικών ναυταθλητικών δραστηριοτήτων και σταδιακά από χειμερινός προορισμός να γίνει σημαντικός προορισμός και για το καλοκαίρι.

Το waterpolo προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο πιο διασκεδαστικό και εντυπωσιακό ομαδικό άθλημα του καλοκαιριού.

 

Προηγούμενο άρθρο Μελέτες για τη βελτίωση το δρόμου Καρδιτσομάγουλα – Αγία Τριάδα
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση ζημιών – ασφαλτόστρωση στην επαρχιακή οδό Καρδιτσομάγουλα – Αγία Τριάδα