Ειδήσεις

Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας: Αυτή είναι η δική μου ιστορία!!!


Με μια όμορφη και πολύ δημιουργική δράση, ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  ο β΄ κύκλος των δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ (Σελίδα στο Facebook: ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ).

Τίτλος της πρώτης δράσης «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!». Άραγε, πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια ιστορία με ήρωες εμάς τους ίδιους για πράγματα που έχουμε ζήσει; Διαβάσαμε αποσπάσματα από το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Το καπλάνι της βιτρίνας», από τις εκδόσεις Κέδρος και της Ζωρζ Σαρή «Τα στενά παπούτσια», από τις εκδόσεις Πατάκη, όπου οι δύο μεγάλες συγγραφείς έγραφαν συχνά ιστορίες βγαλμένες από τον δικό τους κόσμο, με κεντρικούς ήρωες τις ίδιες αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Διαβάσαμε επίσης τα πολύ ωραία βιβλία «Βρες ποιος είμαι!» του Μάκη Τσίτα και «Η πριγκίπισσα των λέξεων» της Μελίνας Καρακώστα (κόρη της Ζωρζ Σαρή), από τις εκδόσεις Πατάκη. Δύο βιβλία με χιούμορ και ιδέες για συγγραφή και διήγηση ιστοριών και με τη βοήθεια ενός «ξεχωριστού» ζαριού, τα παιδιά μας ξανά-συστήθηκαν και μας είπαν πράγματα για τον εαυτό τους.

Τέλος σε λωρίδες από χαρτόνι, τα παιδιά έγιναν συγγραφείς και έγραψαν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες για τα καλοκαίρια τους, τα παιχνίδια τους, τις περιπέτειές τους, τα ταξίδια τους, τα όνειρα τους, το μέλλον τους, φτιάχνοντας μικρά πανέμορφα βιβλία – ακορντεόν!!!

Η Καλοκαιρινή εκστρατεία συνεχίζεται κανονικά την Πέμπτη και την Παρασκευή με τη δράση «Που πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;». Τα παιδιά εμπνέονται από τις γατοιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, σκαρφίζονται ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζωάκια συντροφιάς και ετοιμάζονται για τη δική τους ευφάνταστη παράσταση κουκλοθέατρου.

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 12:00 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/gpNTmNS94HhY5FPMA.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «Κάνε μια αιώνια φιλία»!!!

Προηγούμενο άρθρο Αυτοψία Τριαντόπουλου σε έργα αποκαταστάσεων και στο νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας